En dag kvar till hemmapremiären i Estrad

314
Foto: Martin Wallén

Imorgon är det så äntligen dags att vi ska få se allsvensk innebandy igen med FBC Lerum på ena planhalvan och hela arrangemanget är ju flyttat till Estrad där vi vill skapa fantastiska förutsättningar för en innebandyfest. Pontus Persson, vår store målskytt senaste säsongerna, gör sin tredje allsvenska säsong.

Vi fångade Pontus precis efter en seger för hans juniorallsvenska lag mot Vara IBK där två av spelarna kommer att göra allsvensk hemmadebut imorgon – Joel Ekström och Oscar Johansson.

Joel o Ogge får mycket speltid i JAS och nu väntar Allsvenkan för dem imorgon, grejar det de?

De är unga de klarar det! Oscar är riktigt bra tränad och Joel är på god väg så det är inga problem.

Så har ni haft en vecka sen premiärförlusten borta mot Strängnäs. Kommentar på den matchen?

Vi kommer inte upp i nivå helt enkelt. Vi missar våra lägen och de sätter sina. Hade vi fått in en-två baljor hade det kunnat bli en helt annan match.

Det är rätt jämn skottstatistik i matchen ändå…

Ja, vi har många lägen att göra mål men de har en av seriens bästa målvakter som är grym i matchen och vi gör det helt enkelt inte tillräckligt bra.

Nu har ni nya möjligheter i och med att alla matcher streamas och ni kan se era motståndares senaste matcher. Vad innebär det?

Mycket videotittande för att kolla och lägga upp taktik utefter hur motståndarna spelar. En ny möjlighet men samtidigt kan ju motståndarna göra samma mot oss…

Vad säger du nu då, Lagan IBK, som ni aldrig mött tidigare?

Nej, inget jag känner till heller. Vi kollade dem i torsdags och hoppas vi kan finna några fina nycklar som gör att vi vinner.

Nu blir det då Estrad igen där ni har rätt bra statistik – hur känns det?

Ja, vi är obesegrade i Estrad! Vi trivs i Estrad, med publik och stora arrangemang och arenor så vi gillar läget – det är därför vi spelar. Vi gillar ju även Rydsberg men givetvis fantastiskt kul när hela föreningen kommer till en så stor hall.

Hur är läget då, är alla friska i laget?

Det tror jag, inga skavanker än i alla fall.

Några man ska se upp för i Lagan?

Bra fråga, får säga på den. Vet inga spelare där?

Tragglat på nåt särskilt i veckan?

Mycket grunder förstås, vårt försvarsspel och de olika sätt vi spelar på. Sen så en del powerplay och boxplay som blir viktigt under säsongen.

Du har ett stort tryck på dig som målskytt med snitt 25-30 baljor per säsong – vad känner du för det?

Det är klart att det är en roll jag vill ha och trivs med (samtidigt som Joel Ekström hoppar på Pontus och kramar honom efter matchen.

Hela intervjun finns också på Youtube med något bristfälligt ljud.