Första dampremiären i Estrad

224
Foto: Martin Wallén

Det är extra kul att även vårt damlag gör sin hemmapremiär imorgon i Estrad då Backadalen står som motståndare. Efter en lång försäsong är det dags för Christoffer Sturesson att få börja coacha de riktiga matcherna.

Äntligen seriepremiär efter en lång försäsong. Är det detta du längtat efter?

En försäsong har alltid sin charm med hårda träningspass och en grupp som sakta formas och till slut blir ett lag. Samtidigt är det seriematcherna och tävlingsmatcherna vi sliter för under försäsongen så det ska givetvis bli otroligt kul att köra igång!

Backadalen ja – vad tror ni om det motståndet?

Backadalen är ett bra lag som har fått behålla större delen av sin trupp, så det kommer givetvis bli en tuff första match. Det var två jämna och spännande matcher mot dem förra året och det lär bli likadant i år.

Det blir stort dubbelarrangemang i Estrad där damlaget får spela för första gången. Hur påverkar det dig och laget?

I det stora hela påverkar det oss inte nämnvärt. Vi förbereder oss på samma sätt som alltid och har våra rutiner. Sedan hoppas vi givetvis på bra stöd och mycket folk som kan ge oss lite extra energi för att vinna.

Vårt JAS-lag mötte Backadalen/Zenith i fredags och förmodligen ser vi några av de spelarna på plan i Estrad – de var riktigt vassa. Något ni har extra koll på?

Vi lägger inget extra fokus på någon spelare. Nyckeln till framgång hos oss ligger i kollektivet och vi ska jobba stenhårt över hela banan för att stänga ner Backadalen.

Hur tror du om årets div 1-serie?

Jag tror det är en ganska öppen division 1 i år med flera lag som vill vara med i toppen! Flera lag som satsar på egna spelare ger en ung snittålder och många spännande matcher. Jag tror Burås med sin rutin kan ta sig långt!

”Jag lovar utåt att vi kommer jobba stenhårt för tre poäng under 60 minuter i samtliga matcher.”

Vad har ni satt upp för mål i laget?

Vi har satt upp tydliga mål inom laget, men de målen håller vi för oss själva och lovar utåt att vi kommer jobba stenhårt för tre poäng under 60 minuter i samtliga matcher.

Några spelare som blir extra viktiga för er att de är hela och friska?

Som jag nämnde tidigare är kollektivet Lerums styrka i år och samtliga spelare kommer behövas och vara viktiga för en bra säsong!

Har ni lagt upp försäsongen på annat sätt detta året?

Egentligen har vår försäsong inte varit jätteolik förra årets försäsong. Enda skillnaden är att vi jobbat mer med klubba/boll i hög fart.

Vad kan vi förvänta oss för matchbild i dagens match?

Svårt att sia om på förhand. Däremot vill vi vara spelförande och kontrollera mycket boll.

Och tippat resultat?

Tippar aldrig en egen match på förhand, det får andra ”experter” sköta.