Dyster söndag i Valhalla

397

En sen söndagsmatch i en ganska tom och tyst Valhalla A-hall är kanske inte den bästa miljön för FBC Lerums damlag. Guldheden är vana vid de förhållandena och vann också med 6-4 (1-1, 4-2, 1-1) efter en svag andraperiod av FBC.

Lerum ser ut att vara på tårna och tar tidigt ledningen redan i andra minuten genom Sofia Brydolf.

Guldheden kontrar sen in 1-1, 6.35, då man trodde att läget runnit iväg för dem. Guldheden checkar hela tiden högt upp i plan och skapar 2-3 farliga skott i 10:e som Ladan i mål räddar. Hemmalaget, som både är tyngre och äldre, går lite rakare på mål.

FBC tar ledningen ännu en gång genom Brydolf som påpassligt tar bollen vid mittlinjen, petar den förbi sin motståndare och hittar en liten lucka mellan målvakt och stolpe för att peta in 2-1. Tiden är då 14.39. Lerums femma med Andréasson, Reuterberg, Dristig, Wilhelmsson och Brydolf gör klart skillnad under sina byten då de snurrar rejält med det röda hemmaförsvaret.

Guldheden kvitterar i andra periodens tredje minut på en strumprullare som styrs in i krysset via en hemmalagsklubba. Guldheden får även ta ledningen minuten därefter på frislag då bortre krysset igen är ledigt, 3-2. Nu är det snurrigt i FBC-försvaret och ett vådligt försök att dra en motspelare i egna slottet ger Guldheden gratisläge och vi har 4-2 hastigt och olustigt efter 5.21.

Lerum tar timeout, stuvar om lite i laget och är på vippen att reducera direkt. Nu tänder båda lagen till och hela matchtempot ökas en växel. Tiden rinner iväg med samma spelbild att Guldheden kontrollerar händelserna. Matchens hittills bästa prestation genom Josefine Wollberg väcker valhallapubliken som mestadels är bortalagets. Wollberg plockar in bollen i hooken och drar med ett stenhårt skott in bollen i bortre krysset till 4-3, tid 11.47. Precis när det känns som FBC har ett kvitteringsmål på gång så trycker Guldheden in 5-3 på en kontring med dryga minuten kvar. Det krävs ett bra snack inför tredje i FBC-rummet för att vända den här matchen.

I tredje perioden går Lerum ner på två femmor och kommer ut med bättre pondus igen. Spelet svängde åt båda håll men Lerum har svårt att få in bollen. FBC får en utvisning i trettonde minuten för upprepade slag och det tar inte lång tid förrän Guldheden utnyttjar det numerära överläget och ökar till 6-3 efter snyggt passningsspel.

Lerum trycker sedan på för att komma in i matchen igen. Sofia Andreasson gör 6-4 på en snygg volley men då står klockan på 18.14 och vi kommer tyvärr inte närmare.

En tung förlust där FBC tyvärr inte kunde utnyttja det momentum man fick med sig efter segern mot Ale.

Nu väntar Kungälv hemma på lördag och där har ju FBC bara vunnit i år.

Matchstatistik