Dubbla segrar för JAS-lagen!

174

Båda våra JAS-lag spelade under helgen hemmamatcher i Rydsbergshallen. DJ behövde vinna för att hänga på toppen i kampen om de tre slutspelsplatserna när serieledande Pixbo gästade, medan HJ gästades av Herrestad och där var frågan om man skulle kunna fortsätta vara obesegrade?

Först ut var DJ under fredagkvällen där en seger nästan var ett måste för att inte avståndet till topp 3 inte skulle bli för stort efter hälften av seriens matcher.
Lerum visade upp en imponerande defensiv där Pixbo visserligen hade mycket boll, men utan att skapa några egentliga farligheter. Det som slank igenom tog en storspelande Laura Ekman i hemmamålet hand om! Lerum tog ledningen i mitten av första perioden genom Lise Wadheden, assisterad av Ellis Björnum.

I andra perioden fortsatte matchbilden. Lerum utnyttjade dock sina lägen och Emma Stålstad smällde in både 2- och 3-0 inom 2 minuter och Lerum hade ett starkt övertag inför sista perioden.

Pixbo försökte och försökte, men Lerums försvar såg för dagen omutligt ut tillsammans med en stabil Laura. En tidig time-out från gästerna gav ingen utdelning utan istället kunde Emma Stålstad fullborda ett hattrick när hon satte 4-0 7.12 in i sista perioden. Pixbo fick ändå till slut hål på Lerum med sex minuter kvar av matchen vilket skapade en viss nerv. Det var dock aldrig någon fara på taket, utan Lerum tog en mycket fin seger med 4-1 och ligger nu fortsatt tre poäng och jagar bakom Hovslätt som har den tredje och sista slutspelsplatsen.

Under lördagen var det istället HJ:s tur när Herrestad gästade Rydsbergshallen. Det såg på förhand ut att vara en uppgift för Lerum som bara skulle städas av, men en slarvig inledning gjorde att Herrestad hade häng till en inledning.

Lerum hade visserligen ledningen efter första perioden, men det var utan att övertyga allt för mycket medan Herrestad stred på i defensiven. Herrestad tog också ledningen i början av första perioden, men sen vände Lerum genom Oscar och Noah Johansson och kunde gå till pausvila i ledning 2-1.

I den andra perioden gjorde dock Lerum processen kort när de snabbt gasade ifrån Herrestad. Lerum gick upp till stabila 6-1 efter mål av Victor Johansson, Marcus Burman, Tim Svan och Gustav Bäckevall och det kändes tryggt inför den avslutande perioden.

Vitor Johansson gjorde precis som Emma i DJ när han via två mål i sista perioden klev upp på tre mål och ett hattrick och förde samtidigt upp Lerum till ledning 8-1. Efter detta blev det en transportsträcka till slutsignalen där Herrestad hann reducera två gånger och Lerum kunde via Tim Svan göra ett mål till vilket gav slutresultat 9-3 Lerums segertåg tuffar därmed vidare när Lockerud Mariestad återstår innan serien vänder.

Kommande hemmamatcher:

DJ-JAS Serie F
FBC Lerum – Onsala IBK
Söndag 2/12 kl18.20

HJ-JAS Sere I
FBC Lerum – IBF Backadalen
Fredag 15/12 kl20.00