Derbysöndag – Frida Saarinen-Ek inför Floda

147
Foto: Martin Wallén

På söndag väntar årets hetaste dammatch när Floda IBK gästar Rydsbergshallen för derbysöndag! Det blev en klar Floda seger i höstens möte mellan lagen, men det är ett Lerum med uppgående kurva som nu vill ha revansch!

Frida Saarinen-Ek är inne på sitt andra år i FBC Lerums A-lag och har sett ut att bli en stabil startspelare. Vad skulle du säga är dina styrkor som spelare?
– Jag skulle säga att jag har bra spelförståelse, ett driv framåt men också att jag är stabil i mitt humör och lägger fokus på rätt saker.

Du gör ditt andra år i laget. Förra året var en tuff säsong där det till slut blev en niondeplats, vad är skillnaden i år som gjort att ni slåss högre upp i tabellen?
– Det känns som att vi har kommit ihop mer som ett lag, blivit mer samspelta och är ett gött gäng helt enkelt, vilket absolut gynnar oss i spelet!

Uddamålsförlust senast mot serieledande Backadalen, finns det något ni kan ta med er från den matchen trots förlust?
– Många i laget var överens om att vi gjorde en riktigt bra förstaperiod, vilket jag verkligen håller med om. Vi hotade mycket, var noggranna i vårt försvar och hade en vilja som gjorde oss till riktigt svåra motståndare.

Ni var inne i en fin trend innan jul, vad krävs för att ni ska hitta tillbaka in i vinnarspåret?
– Jag tror på att fortsätta som vi gör, ha hög intensitet och att alla spelare gör sitt bästa på varje träning under veckorna.

Derbysöndag väntar när Floda gästar. Vad kommer ni fokusera extra på för att äntligen slå rivalen?
– Vi behöver för det första tagga igång rejält innan och under matchen, och sedan hålla oss till vårt spel som bara har blivit bättre och bättre. Att alltid tro på oss själva är också extremt viktigt!

Någon i laget du tror kommer kliva fram och avgöra?
– Frida Zätterman är riktigt vass på plan och kan absolut vara den som avgör denna match!

Vågar du tippa något resultat?
– Jag tror att det kommer bli en jämn match som slutar med vinst för oss, men något resultat vågar jag inte ge 😉