Sent avgörande gav 3 poäng

496
Foto. Christoffer Sturesson

Joel Ekström blev dagens stora matchvinnare! Med sitt välplacerade skott, 19 sekunder från slutet, såg att han till alla 3 poäng stannade i Lerum denna lördagskväll. 6-5 slutade matchen mot Karlstad IBF. 

Som vanligt när det vankas hemmamatch i Rydsbergshallen är det ett tajt och kliniskt herrlag som jobbar hårt för varandra, idag var det inte annorlunda. Så fort det täcktes skott eller en närkamp vunnits resolut stod den röda bänken med höjda nävar för att fira.

Hemmalaget börjar starkt och förstafemman (av startande 2) fick i flera byten bra rull och tryck mot motståndarkassen. 1-0 målet kom i Boxplay när #11 Joey Hassdal satt på botbänken för upprepade förseelser. Nämnde Joey gjorde idag en solid insats med stort hjärta. Det går knappt att tro att han varit ifrån spel på denna nivån under hösten –  mer om det senare. Målet: Anton Rieden vann boll, spelade fram Pontus Persson som kvickt satte bollen vid förstastolpen. FBC höll sedan undan i numerära underläget, men i samma sekund som 2-minutaren runnit ut tilldelades Karlstad en straff. Seriens bästa målvakt, Viktor Wedlin, kunde tryggt täcka undan den. 2-0 gjorde Lerum några minuter senare via ett offensivt-kryss-frislag. Fredrik Bäckman målskytt. Här såg det bra ut – kalas och ballonger. Men säg den lycka som varar för evigt. Innan periodenpausen kom reduceringen via en retur.

Direkt i andra perioden kom nästa kalldusch. Drygt en minut hade gått när bortalagets Oskar Thorén trampar runt back och drar upp bollen över axeln i bortre krysset. 2-2. Nu är det Karlstad som har taktpinnen med mycket bollinnehav och tar också ledningen med 2-3. Efter detta trycker Lerum ut motståndarna som har svårt att komma till riktigt bra lägen. Lerum involverar fler spelare, som gör stödbyten. Bland annat Joel Ekström, som i minut 17 får ett friläge och nästan rundar målvakten, istället kan han frispela Mattias Lundberg som kvitterar – 3-3. Helt jämnt inför slutrundan? Nejdå. I en sekvens, där Karlstad väljer att passa istället för att skjuta tre gånger om, kan Kristoffer Bakke passa in bollen i öppet mål. Hatten av och värmländsk ledning.

Period 3 igång och Lerum styr robust och täcksäkert bort ett boxplay. Dubbelutvisning i minut 45 och spelet öppnar sig. ”Tackar tackar” säger öppna-ytor-experten Simon Bjerthin och smäller in 4-4. Här efteråt har vi en handparad av kanonnivå av Wedlin, men har får vika sig när gästernas Henrik Nordblad virkar in en låg boll i enda lediga kvadratdecimetern av målet. Nu tillbaka till Joey Hassdal. Mannen som spelat hösten i div 3 i FBC Aspen. Nu med stort hjärta är tillbaka i Allsvenskan. Som en ångvält brötar han sig fram från egen planhalvas vänsterkant. Plötsligt är han framför Karlstadmålet och så även bollen. ”Bam” och kvitterat igen! Taket lyfter. Så även Joey som springer mot publiken gör ett C Ronaldo-patenterat upphopp. De känslorna och viljan är mycket värt! Tiden vid målet 55:48. Vid det här laget är det inte bara spelarna som är svettiga. Publiken börjar komma igång – både av nervositet och viljan att bära fram hemmalaget. Spelet på plan böljar, där lagen turas om att anfalla i ordnad takt. Ordinarie tid börjar närmar sig slutet när Anton Jurado vinner boll, spelar fram Joel Ekström som sätter ett perfekt skott ovanför målvaktens ben. Seger 6-5!

Matchstatistik finns här. 

Nästa hemmamatch är 27 jan 15:00 i Estrad Arena mot Visby IBK. Våra partners bjuder på inträdet så vi hoppas på bästa publiken för säsongen!