FBC Dam vinner jämn kamp mot Guldheden

159

FBC Lerum ville ha revansch efter förlusten i höstmötet och det fick man men det var med nöd och näppe. Guldheden klamrade sig kvar och när Lerum bjöd på lite för enkla mål så blev det också jämnare än det behövde. Lerum vinner med 5-4 efter periodsifforna 2-0, 2-3, 1-1.

FBC Lerum hade mycket svårt med Guldhedens höga press till att börja med i första perioden. Gång efter gång slogs uppspelen rätt i gapet på Guldheden som fick massor av bjudningar och därmed målchanser som Maria Ladan i FBC-målet förtjänstfullt räddade. Med lite tur hade Guldheden under första 10 minuterna lett med ett par mål. Matchbilden ändrades något efter att Josefine Wollberg dundrade in 1-0 efter drygt halva perioden, 10.35. Det blev än tydligare när Lerums skyttedrottning Sofia Brydolf bara 20 sekunder senare fyllde på med 2-0. Resten av perioden blev det lugnare och ett mer vårdat spel från Lerums sida men skottstatistiken 10-14 ljög inte.

Guldheden reducerar efter fyra minuter när FBC inte fick bort bollen från slottet och det utnyttjade Guldheden till 2-1. Lerums andrafemma gjorde ett riktigt bra möte där man under en minut malde ner Guldhedens försvar och efter ett antal skottförsök hittade till slut Stephanie Borg-Nilsson fint fram till Cajsa Reuterberg som slog in 3-1 efter 6.57. Ett passivt hemmaförsvar lät sedan Guldhedens Emilia Lindberg traska fram och ohotad sikta in sig på bortre krysset till 3-2 efter 7.25. Guldheden får energi av målet och kvittera därefter på en retur till 3-3, tid 11.42. FBC Lerum får i slutet av perioden till ytterligare ett sånt där byte där man under lång tid pressar tillbaka Guldheden och även denna gång resulterar det och det är Sofia Brydolf som får göra sitt andra mål för dagen frispelad av Helena Lindblad när minuten återstod av andra perioden. Skotten slutade i denna period 15-5 men Guldheden vinner den med 2-3. Lagledningen i FBC har här under periodens andra halva börjat stuva om och lufta hela bänken vilket borde ge resultat i tredje.

FBC får en smakstart på tredje perioden när Josefine Wollberg gjorde sin patentare – köksvägen – redan efter 20 sekunder och ger hemmalaget en tvåmålsledning, 5-3. Lerum har mycket bollinnehav men få avslut medans Guldheden har de vassaste chanserna, bl a två ribbskott, under de första 10 minuterna. Guldheden får känning efter 16.10 i ett anfall där man först har ett ribbskott och sen hittar inte allt för märkvärdigt skott in till 5-4. FBC spelar sedan mycket kontrollerat av de sista minuterna utan att Guldheden får några möjligheter att kvittera. Skotten i sista perioden blir 2-7.

En på det hela taget medelgod insats insats av hemmalaget som uppenbarligen har svårt för Guldheden men den här gången tar man ändå rättvist alla tre poängen. FBCs bästa i matchen var Annie Dristig som har ett driv i steget och ett spel som leder laget.