Allsvensk sportlovsmatch mot Malmö FBC

261

En av herrlagets tre Anton, denna gång Rieden, ger inte upp tanken på att komma över strecket. I morgon söndag är det kompetensen på plan som ska fälla avgörandet mot Malmö i Rydsberg kl 16.

Malmö FBC – en i raden av jämna matcher i höstas där det blev uddamålsförlust. Hur minns du den matchen?

Kommer ihåg det som en jämn match där Malmö sågade sig fram ett antal gånger med bra diagonalspel. På söndag är det dock förhoppningsvis stängt och dags för revansch.

Malmö ligger 7:a – lite i ingenmansland och ni har fortfarande möjlighet att göra ett mirakel. Vem har mest jävlaranamma?

Ja det är självklart vi. Det går inte att blunda för var vi ligger serien, men så länge chansen finns så ska vi göra allt för att hamna på rätt sida strecket.

Nu hade ni en spelledig helg och har inte spelat på två veckor efter förlusten i Estrad mot Visby där ni hängde med bra i två perioder. Hur har ni utnyttjat matchledigheten?

Vi har fortsatt att gnugga på det grundspel som coach Oredsson infört. Sen har vi vässat power play och även lagt till lite nya saker i försvarsspelet. Ledigheten har med andra ord nyttjats på ett bra sätt.

Hur är din egen form?

-Den är väl helt ok. Känns som att vi har hittat ett fint stäm i femman, vilket hjälpt oss, och mig personligen att komma rätt.

Vad tror du ärligt talat om slutfasen på serien?

Jag tror fortfarande vi har chans på att klara kontraktet. Men det förutsätter vinst på söndag, och det ska vi se till att fixa.

Har du följt med i konflikten mellan SIBF och SEI? Vilken åsikt har du i det fallet?

Jag är tyvärr alldeles för dåligt insatt i det, men verkar vara en mer än lovlig soppa som gått alldeles för långt.

Till sist – vad tror du blir för matchbild och vad vill du säga till alla sportlovsfirare som är hemma?

Svårt att sia om matchbild men vi ska ha tre poäng. Och jag har svårt att tro att det finns något bättre en söndag än att fira in tre poäng i skokartongen.

Matchen spelas imorgon söndag kl 16 i Rydsberg. Kan du inte vara på plats så kan du streama matchen på Innebandyallsvenskan.tv