En poäng efter mardrömsstart

385
FBCs herrar "vann" en match efter en fantastisk upphämtning!

Man lämnar aldrig Rydsbergshallen oberörd och otroligt sällan när vårt allsvenska lag spelar. FBC Lerum gör återigen en heroisk upphämtning och får med sig 1 poäng när Malmö FBC avgör i förlängningens sista sekunder till 5-6.

Efter en mardrömsstart utan motstycke stod FBC Lerum med ett 0-3-underläge efter redan 1.55 och comebackande Oliver Cedergren kunde definitivt inte lastas för de målen men valde ändå att låta Viktor Wedlin ta vid. Vad som gjorde att Lerum var så hänsynslöst tagna på sängen kan man verkligen undra.

Efter chockstarten utjämnades spelet och det kändes ändå som att hemmalaget knöt näven i fickan och skakade av sig det hela.

FBC Lerum hade fyra nya namn i laguppställningen varav 3 stycken från föreningens framgångsrika JAS-lag – kanske i ambitionen att få in en positiv vinnarmentalitet i laget, Noah Johansson, Tim Svan och Gustav Bäckevall. Dessutom har man också fått in Reed Hearns från Alingsås.

Det är hett, tufft och mycket närkamp när Lerum försöker komma in i matchen och störa Malmö. Man spelar på gränsen och det ger tyvärr negativt utslag när man får en 2:a 17.10. Malmö FBC gör ett mycket viktigt mål för matchen när man sen utnyttjar detta till att göra 0-4 18.13.

Det sista som händer i perioden är ytterligare en hemmautvisning och FBC får alltså börja första två minuterna med en mindre på plan.

FBC Lerum börjar andra perioden med ett fantastiskt boxplay och så snart man är fulltaligt tar Pontus Persson tag i bollen, avancerar och drar ett slagskott som sakta rullar in under målvakten till 1-4. Bara 40 sekunder därefter fyller han på med ett mål till när han tråcklar in 2-4 med en backhand. Rydsberg lyfter och nu är FBC med i matchen igen! Det är sannerligen en tuff eftermiddag och FBC får sin tredje utvisning efter 8.43 då Anton Sjölund Jurado får U2 för slag. Lerum reder ut denna lika bra igen och det är en tight, jämn match just nu.

Hemmalaget får äntligen en chans att komma ännu närmare när Malmö drar på sig en 2:a 12.43 in i andra. Tyvärr är powerplayet lite för uddlöst och istället utnyttjar Malmö ett frislag och hittar en liten lucka i muren och det är 2-5 istället för 3-4. Tiden är då 14.23.

Det händer inget mer under resten av perioden utan det är ett tremålsunderläge inför tredje. Efter en elektrisk stämning under första 10 minuterna så svalnade Lerums spel vilket Malmö nog var glada för.

Lerum får en fin chans i andra minuten när man kommer i 2 mot 1-läge men lyckas inte utnyttja chansen. Halva perioden rinner iväg när Malmö drar på sig en 2+10-utvisning och detta powerplay utnyttjar Lerum på bästa sätt. Joel Ekström fintar skott och  hittar Pontus Persson på bortre som prickar in 3-5 efter 12.09. Malmö blir fulltaligt men får strax en nya 2:a som dock inte ger nåt lerumsmål men istället sekunderna efter när Joey Hassdal borrar upp ett skott i krysset till 4-5 med 3,5 minut kvar av tredje. Nu är det elektriskt i Rydsberg igen och en timeout formerar man styrkorna och det blir unge Joel Ekström som igen blir hjälte i FBC när han på ett snarlikt sätt som mot Karlstad – han flyttar sig i sidled och prickskjuter 5-5 i målvaktens nedre hörn med 48 sekunder kvar!

Det är Lerum som är hungrigast i förlängningen och man har ett antal chanser att få extrapoängen. Istället blir det Malmö som får en sista chans när FBC:s bäste lirare Pontus Persson lite märkligt blir utvisad med 12 sekunder kvar. De kör en inövad variant mot det decimerade Lerumslaget och gör 5-6 med 6 sekunder kvar och får extrapoäng.

Det är ändå häpnadsväckande hur många liv det här allsvenska lerumslaget har. Man kommer igen och kvitterar efter att ha varit uträknade. Inget är slut förrän det är helt kört!

Highlights från matchen

Matchstatistik