Dubbla bortamatcher för JAS-lagen

344
Foton: Christoffer Sturesson

Under fredagen så spelar både killarna och tjejerna i förenings JAS-lag bortamatcher. Tjejerna beger sig till Ale kulturrum för möte med niondeplacerade Ale IBF medan killarna tar sig till Munkgärdehallen för toppmöte mot IBK Kungälv.

Lagkapten Frida Zätterman inför matchen mot Ale:

Foto: Christoffer Sturesson

Trots att Ale IBF endast har tre segrar denna säsongen så blir det ett lag att se upp med för DJ-JAS då Ale har med både ettan och tvåan i seriens poängliga i form av Hanna Idborg och Ebba Sporrong. Lerum jagar fortsatt en kvalplats och måste vinna.

Ni jagar fortsatt topptrion, något extra ni tänker på inför avslutningen av serien?
– Vi har inte många matcher på oss att nå vårat mål, men fokuset just nu ligger på att spela ihop kedjorna och att prestera vårat bästa. Vi tar en match i taget och fokuserar på att hitta tillbaka till det vi hade i mitten höstas.

Hur går era tankar inför fredagens möte mot Ale?
– Vi är väldigt taggade. Det finns inget som håller oss tillbaka, vi är alla överens om att vi ska ge 100%. Vi har haft några svajiga matcher det senaste och nu har vi chansen att ta revansch för det.

Hur tror du matchbilden kommer att se ut?
– Det kommer bli en rolig men tuff match, men vi har vad som krävs för att plocka de tre poängen.

Vem avgör och hur slutar matchen?
– Jag tror att vi kommer ha övertaget i matchen och hålla det hela vägen till slutsignalen. Men behövs det få väl jag hänga den avgörande kassen;)

Lagkapten William Ljungqvist inför matchen mot Kungälv:

Foto: Christoffer Sturesson

Trots 11 segrar och endast 1 förlust på de inledande 12 omgångarna så kan HJ-JAS inte sitta helt lugnt i båten. Man har 8 poäng till godo på Partille som just nu ligger utanför kvalplats till Innebandyfesten, men med en förlust så kan det snabbt bli en tajt och jämn avslutning på serien.

4 omgångar kvar och förstaplatsen i sikte, hur tänker ni inför avslutningen på seriespelet?
Vi känner att vi inte riktigt har genomfört en 100% match hittills i år och vill verkligen komma upp i nivå inför ett eventuellt kvalspel och Kungälv är riktigt bra lag så det blir riktigt kul att se hur vi presterar.

Nu väntar Kungälv på bortaplan. I höstens möte vann ni efter en dramatisk avslutning där Kungälv hämtade in 6-2 till 6-5, vad minns du från höstens möte?
– Jag minns en riktigt jämn match där jag tycker vi är snäppet effektivare i dom två första perioderna men att vi går ner oss lite i tredje vilket leder till att Kungälv kan komma ikapp men att vi kommer upp i nivå mot slutet då Joel avgjorde.

Vad behöver ni göra annorlunda för att lyckas stänga matchen bättre imorgon?
Det som behövs är ju som sagt en match där vi måste hålla hög nivå igenom hela matchen och inte släppa in Kungälv.

Hur slutar matchen och vem tror du avgör?
– Tror det blir en jämn match som slutar 7-5 i till oss och Joel Ekström gör sista målet.