Ogge kämpar in i det sista

458
Foto: Thorbjörn Grindhage

Oscar ”Ogge” Johansson har gått från allsvensk debutant denna säsong till en fullfjädrad ordinarie back i FBC Lerums allsvenska lag. Trots att det ser mörkt ut ger han inte upp hoppet om att laget ska kunna klättra över strecket och nu väntar Lillån på söndag i Rydsberg kl 16. 

Ja, nu är då till slut klart att det inte blir några tre poäng efter Onyxmatchen. Hur känner du inför det faktumet?

Ja, känns väldigt tråkigt faktiskt. Vi gör en riktigt bra match och att vi inte får med tre poäng är tråkigt. Men inget å göra åt nu.

Du har fått ytterligare några nya lagkamrater efter att några av dina kompisar i JAS-laget har lyfts upp. Hur känns det för dig som nu är ”rutinerad” junior?

Oerhört roligt att fler får chansen och tycker verkligen dom förtjänar det! Känns som jag kommit in i det bra och snabbt. Hoppas och tror att även dom gör det!

Matchen mot Craftstaden var kanske inte något att skriva hem om. Vad tycker du om er insats förra helgen?

Vi är med och spelar bra i den första perioden. Men sedan i andra rycker dom upp sig och vi slarvar lite i försvaret, vilket leder till att dom drar ifrån lite. I tredje går vi ännu mer för det, men får ej grepp om det riktigt.

Tillbaka i Rydsberg och nu är det Lillån som gäller. Hur minns du 8-4-förlusten i höstas?

Har för mig att dom spelar ett högt försvarspel och har några bra spelare offensivt.

Du och dina polare i JAS-laget har ju en fantastisk säsong bakom er och förhoppningsvis framför er oxå. Hur påverkar det din insats på plan i allsvenska matcherna?

Ja, det har gått riktigt bra faktiskt. Det är självklart en skillnad på JAS och allsvenskan. Men påverkar inte mig jättemycket, mer än att det känns som att jag kommer in med ett bra självförtroende!

Vad tror du då om söndagens match?

Tror det kommer bli en riktigt rolig match, där vi går segrande och Joel Ekström avgör!