Sista ordet sagt om Onyxmatchen

590

I matchen mot Onyx IBK i höstas fråntogs FBC Lerums herrar sina tre inspelade poäng efter att Onyx efter matchen lämnade in en protest om en FBC-spelare som var manuellt uppskriven på protokollet och att man hävdade att denne inte varit spelklar. FBC Lerum har efter det drivit en juridisk process genom SIBFs tävlingsutskott, SIBFs Juridiska nämnd samt så småningom en överklagan till Riksidrottsnämnden. Efter att ha fått nej i de två första instanserna gick FBC Lerum vidare till Riksidrottsnämnden som nu i veckan gav besked att man inte tar upp vårt fall, då SIBFs är suveräna i tolkningen av sina egna regler. Nu lägger vi detta till handlingarna och konstaterar att vi går bet på dessa tre poäng.

Klubben har från början handlat i god tro och utefter en tolkning av reglerna som vi varit övertygade varit rätt. FBC Lerum har konstaterar att det finns otydligheter som kunnat missförstås och har därför drivit ärendet ända till sista instansen. Själva grundtesen i vår överklagan är att eftersom vi använder oss av direktbetalning så har vi utgått från att tävlingsföreskrifterna 2.10 ”Vid direktbetalning registreras betalningen omedelbart” gäller. Det ska för övrigt bli intressant att se om SIBF ser över dessa otydligheter nu efter denna process.

Extra olyckligt har detta varit när övergången gäller en medlem i FBC Lerum, som skulle skrivas över från vårt utvecklingslag i FBC Aspen pga. sjukdom. All denna administration som dubbla föreningar innebär för oss behöver ses över, så att vi föreningar kan ägna oss åt föreningsutvecklande uppgifter istället.

Slutligen skulle vi vilja recitera Onyx Sportchef Tobias Palm från en intervju med Innebandymagazinet:
– Vi själva tycker att vi jobbar häcken av oss för att anpassa oss för alla regler…

Det sammanfattar väl vad ideella personer gör för våra klubbar vecka in och vecka ut. Tack till dem och tack till alla som intresserat sig och stöttat oss i så väl detta ämne som på läktaren på våra matcher.

Vill du läsa igenom alla dokument som hittar du all fakta här:

Länk till Onyx vs FBC Lerum