Seger i Torpahallen efter en stark vändning

251
Foto: Floorball framed by AK

Efter en veckas spelledigt så var det återigen dags för damerna att bege sig in den mycket jämna kampen i mitten av damernas division ett. Lördagens motståndare i IBK Göteborg segrade i höstens möte i Rydsbergshallen, men i gårdagens retur fick Lerum sin revansch!

Lerum fick en tung start på matchen när Göteborgs Benita Bruzelius ostört pricksköt in 1-0 till hemmalaget drygt tre minuter in i matchen. Därefter tog Lerum över taktpinnen och förde spelet med boll. Laget hade dock svårt att förvalta det stora bollinnehavet till riktigt farliga målchanser, utan när Lerum hittade avslut så var det oftast fri sikt för Göteborgs duktiga målvakt. Lerum visade upp ett bra passningsspel och det kändes som en tidsfråga innan det skulle lossna med målskyttet trots en mållös inledande period.

5 raka mål för Lerum
Det blev en ny kalldusch för Lerum i inledningen av andraperioden. Trots några bra inledande byten så kunde Göteborg utöka sin ledning till 2-0 efter att en boll oturligt styrts in i mål precis framför Maria Ladan i Lerumsmålet. Lerum vek inte ner sig, utan bara 1,5 minut senare så tog Annie Dristig tag i bollen, drev upp och vek in bollen i bortre krysset. Lerum redde sedan ut ett boxplay innan man direkt efter att ha blivit fulltaligt satte kvitteringen till 2-2 när Josefine Wollberg utnyttjade ett förvirrat Göteborgsförsvar och satte bollen köksvägen. Av bara farten satte Lerum både 2-3 och 2-4 och hemmalaget tvingades till time-out. Det hjälpte föga när Eleonora Björnum strax därefter tryckte in 2-5 från halva plan. Göteborg fick strax innan pausvila in en reducering till 3-5.

Lerum stängde igen matchen i sistaperioden
I inledningen av den avslutande perioden så försökte Göteborg sig på en forcering för att skapa liv i matchen, men Lerum såg solida ut i sitt försvarsspel. En bit in i sistaperioden så sprang en Göteborgspelare över Lerums målvakt Maria Ladan som tvingades utgå. Ingen åtgärd från domarna för den incidenten. In kom istället Emelie Andersson som direkt fick visa kvalitéer när Lerum istället bara minuten senare drabbades av en utvisning. Göteborg skapade en del farligheter, men Lerum klarade av även detta boxplay. Resten av perioden så spelade Lerum mycket bra. Fina kombinationer ledde fram till flera bra avslut, men bollen ville inte in. Försvarsspelet kändes tryggt och Göteborg skapade inga större målchanser. Under de avslutande minuterna så spelade Lerum runt bollen effektivt och stängde igen matchen när de säkrade med sig tre viktiga poäng.

En solid insats från Lerum där man trots underläge aldrig stressade upp sig utan vände effektivt matchen. Nästa vecka väntar Partille hemma i Rydsbergshallen i söndagens dubbelarrangemang där damerna spelar kl13.00 och herrarna kl.16.00.