Kvadrupla psykologiska mål innebar bortaseger

235
Det blev mycket försvarsarbete för Lerum mot Craftstaden. Foto: Thorbjörn Grindhage

Det var två avhängda lag som under söndagenseftermiddagen drabbades samman i Rydsbergshallen. Ny allsvenska nykomlingar som inte lyckats samla tillräckligt många poäng för att ta sig ovanför strecket. FBC Lerum startade matchen med Oliwer Cedergren i mål och tre starka femmor.

Matchinledningen var av den ostrukturerade sorten, flera spelvändningar och ett positionsspel som visade varför lagen ligger där de ligger. Det skapades många målchanser men första målet skulle dröja eftersom båda lagens målvakten stod för 2-3 svettiga räddningar var. 1-0 och hemmaledning kommer från Joel Ekström, assist William Ljungqvist. Efter detta drabbades en Åbyspelaren olyckligt av en knäskada. Detta stärkte bortalaget som gjorde mål i kommande två byten, sista två minutrarna av perioden. Det som såg ut som en stabil Lerumsledning vändes snabbt till bortafördel 1-2.

I andraperioden fick Åby ett tydligt grepp om Lerum med sitt man-man spel. De lägen Lerum nådde igenom satt avgörande assister i knähöjd vilket innebär att antingen skulle avslutaren alltid behöva vara volleysäkra Joel Ekström eller så skulle spelarna bära snöskyffel för att träffa bollen. VM i att slå hål i luften. Även i denna period gjorde Äby två snabba mål i slutskedet och plötsligt 1-4. Skulle FBC kunna vända detta?

Nej. Idag fanns inte snacket, peppet eller taggningen för att vinna matchen. Det var kanske ett lag som redan börjat kika på nästa säsong!? men faktum är att varenda placering kan bli viktig i år i och med frågan om vad som händer i frågan SSL vs PFL. I slutrundan gled Östgötarna ifrån till 1-7, oftast genom spelvändningar. Ett hemmatröstmål sköts in genom Joel Ekström, som snappade upp en retur från William Ljungqvist.

Matchens lirare blev hemmalagets Oliwer Cedergren efter de monsterräddningar han stod för i matchinledningen, hoppas dessa kommer på highlightsen. I Åby utsågs #96 Kvein Hansson.

Söndag 10 mars kl 16:00 är nästa hemmamatch. Då kommer Onyx IBK på besök. Vi tror på ett taggat FBC Lerum i den matchen.