Intensiv avslutning för HJ-JAS

382
Foto: Christoffer Sturesson

Så sent som i fredags tog Lerums HJ-JAS en mycket viktig och härlig seger hemma mot toppkonkurrenten Partille. Redan ikväll väntar ett nytt viktigt toppmöte när Lockerud Mariestad gästar Rydsbergshallen med matchstart kl 20.45. Seger i den matchen och Lerum är helt klara för förstaplatsen och hemmafördel i kvalmatcherna till Innebandyfesten! 

I och med segern mot Partille i fredags så blev Lerum klara för Playoff till Innebandyfesten. Lerum stod för en bra prestation och Anton Olofsson var för ovanlighetens skull överlag nöjd med insatsen.
– Matchen mot Partille i fredags var en solid insats över lag dock kanske med en lite för lång dipp i mitten på tredje perioden i framförallt spelet med boll för att vara helt nöjd. Annars så känns det som vi har full kontroll på matchen och vi vinner ganska komfortabelt. Oscar Ahlsén var briljant kan tilläggas och Tapper var även väldigt stabil i kassen.

Att vinna JAS-gruppen kan bli otroligt viktigt då man vid gruppseger får hemmaplansfördel i både Playoff 1 och vid seger där även i ett eventuellt Playoff 2. Därför blir de avslutande två matcherna betydelsefulla även om man redan är klara för Playoff. Ikväll väntar Lockerud på hemmaplan, ett av endast två lag som vunnit över Lerum denna säsongen.
– Vi förlorade snöpligt första mötet mot dem på bortaplan efter har haft svårt med Kronenberg och Nestorsson, samt ett litet lindrigare rån av herrarna med pipan den kvällen. Är ganska övertygad om att vi kommer kunna hantera Nestorsson och Kronenberg på ett bättre sätt ikväll och då ska chanserna vara mycket goda att ta tre poäng igen. Tar vi bort dem så är mycket vunnet men det är enklare sagt än gjort bör tilläggas.

Att lagets ”fixstjärna” Joel Ekström börjat producera poäng i Allsvenskan och hittat fin form ser Anton som mycket positivt.
– Joel stekhet för tillfället och det känns som hans formtrappa är precis i den fas vi vill att den ska vara.

Tvekar du på att ta dig upp till Rydsbergshallen ikväll för att kolla in våra JAS-grabbar så får du tänka om.
– Lockerud är det bästa motståndet vi har i våran JAS-grupp så kan lova att det kommer bli en bra innebandymatch ikväll så ta er ner och kika för guds skull, avslutar Anton intervjun.