Partille starkare i E20-derbyt

144

Det var rejäl fart i Rydsbergshallen från första minut när Partille sökte revansch från höstens möte med FBC Lerum. På plan fanns två lag som satte högsta fart och första perioden var riktigt underhållande.

Partille tog ledningen när ex. FBC:are Frida Green bröt en passning och på skottchans två hittade nätrassel. Kvitteringen skulle inte dröja länge, redan i nästa byte var Sofia Brydolf påpassligt framme och snodde åt sig en boll från motståndarnas backar. 1-1. Släkten är värst skulle sedan Frida Green visa genom sitt andra mål för dagen och vi hade återigen bortaledning. Därefter bjöds publiken på en dagens finesser – i en spelvädning hittade Sofia Brydolf fram till Sofia Andreasson och 2-2 var ett faktum.

I andraperioden skulle det mesta handla om Partille, som hade mycket bollinnehav. Lerum lyckades inte komma åt det svarta lagets stora passningar och hade svårt att ta sig ur Partilles stundtals höga press. Därför kom både 2-3 och 2-4 rättvist. Det var inte förrän Lerum efter tog time out 13 minuter in i mellanakten som första avslutet på mål kom.

Slutrundan var även den bortalagets men med något mer böljande spel. Periodens enda mål, 2-5, gjorde av Felicia Andersson.

Till matchens lirare utsågs hemmalagets Helena Lindblad och bortalagets Felicia Andersson.

Nästa hemmamatch spelas onsdag 13 mars mot IK Zenith.