Förlust efter en tight match mot Pixbo

176
Josefine Wollberg gjorde 2 av Lerums 4 mål under lördagen. Foto: Christoffer Sturesson

FBC Lerums damlag har jagat och jagat under vårsäsongen, men haft svårt att få resultaten med sig. Efter förra helgens nederlag mot Partille var det ett lag som var ute efter revansch, kanske framförallt med tanke på Pixbos snöpliga avgörande i förläning i höstens möte.

Det var högsta fart från båda lagen direkt efter tekning i inledningen av matchen. Båda lagen satte en hög press som resulterade i ett böljande spel med målchanser åt båda håll. Drygt sex minuter in i matchen så bröt Pixbo ett Lerumsuppspel, ställde snabbt om och tog ledningen med 1-0. Det blev sedan en lång period där båda lagen hade svårt att göra mål på sina målchanser och två duktiga målvakter som hindrade utespelarna. Pixbo utökade ledningen till 2-0 med fjorton minuter spelat efter att de fått vända sig fria lite för enkelt mot två Lerumsspelare. Sofia Brydolf fick dock sista ordet i perioden när hon forcerade in reduceringen till 2-1 strax innan pausvila.

Under de första tio minuterna i andraperioden var Lerum totalt överlägsna. Det tog bara två minuter in i perioden innan Frida Zätterman styrde in Stephanie Borg Nilssons backskott. Kort därefter stod Eleonora Björnum för ett backskott från egen planhalva som på något underligt sätt dök ner precis under ribban till 2-3 för Lerum. Lerum fortsatte mata på och var mycket nära att utöka sin ledning, men Pixbos målvakt gjorde ett antal fina räddningar. Lerums övertag i perioden försvann efter 13 minuter  när Pixbo kvitterade till 3-3 efter att Lerum räknat fel på ett defensivt frislag och strax därefter så tog Pixbo ledningen på nytt när ett skott inte täcktes undan, utan slank in på bortre stolpen till 4-3.

Under sista perioden var det återigen Lerum som tog tag i taktpinnen och skapade mängder med målchanser där både stolpen och ribban kom i vägen. Efter 13 minuter så kvitterade ändå Lerum genom Sofia Brydolf via en frislagsvariant som gick hem från offensivt hörn. Lerum tryckte, i bytena efter, på och var nära ett 4-5 mål, men istället vände Pixbo spelet och en slumpboll styrdes in bakom Emelie Andersson i Lerumsmålet till hemmaledning 5-4. Nästa kalldusch kom omgående då Pixbo med tre minuter kvar också utökade till 6-4 vilket såg ut att vara matchen. Lerum gav sig dock inte utan plockade omgående målvakten och spelade 6 mot 5. Trots vilt jagande och kämpande Pixbospelare så skapade Lerum ett massivt tryck och Josefine Wollberg dundrade in 6-5 med 1,5 min kvar att spela. Lerum fick efter tekning ett nytt tryck och skapade två riktigt heta lägen för kvittering, men tyvärr gick skotten precis utanför båda gångerna och Pixbo lyckades hålla undan.

Surt att vi inte lyckades få med oss några poäng i denna matchen för det tycker jag att vi var värda. Däremot så är vi väldigt nöjda med hur vi agerade ute på planen i denna matchen. Vi var aggressiva i vårt försvarsspel och bra med bollen vilket vi pratat om inför. Det tar vi med oss och slipar på några små detaljer så får vi nog en rolig sista vecka på säsongen i mötena med Zenith och Burås, säger tränare Christoffer Sturesson om matchen.