Tre ödestridiga minuter avgjorde i sista hemmamatchen

118
Foto: Christoffer Sturesson

Zenith var piskade att vinna i bortamötet mot Lerum under onsdagskvällen för att kunna hänga kvar i damernas division 1 till kommande säsong. Länge såg Lerum ut att ha bra koll på matchen, men på tre ödestridiga minuter i sista perioden så vände Zenith på matchen och höll sedan undan och Lerum fick se sig besegrade.

Lerum tog tidigt ledningen i matchen med 1-0 efter ett snyggt kombinationsspel där Sofia Brydolf fick öppet mål efter en fin framspelning. Under de första tio minuterna så hände inte allt för mycket utan det var två lag som krigade, pressade och ville mycket. Under de avslutande tio minuterna av förstaperioden så tog Lerum över spelet allt mer och skapade många bra målchanser. Med fyra minuter kvar fick Zenith ett gyllene läge till kvittering i powerplay, men Lerum klarade av det utan större problem. Strax därefter så tryckte Mathilda Johansson in 2-0 för hemmalaget, hennes första match i Rydsbergshallen på många år!

Zenith jämnade ut spelet under de inledande tio minuterna i andraperioden och kunde reducera till 2-1 bara minuter in i perioden. Återigen så tog Lerum över kommandot halvvägs in i perioden och tryckte tillbaka Zenith. Annie Dristig satte 3-1 i mitten av perioden innan Zenith kontrade in 3-2 efter bolltapp på mittplan från Lerum. Lerums Frida Saarinen-Ek avslutade perioden med att välförtjänt trycka in 4-2 med ett välplacerat skott utifrån.

Under de inledande tio minuterna i sista perioden såg Lerum ut att ha bra koll på matchen och var närmare 5-2 än Zenith var 4-3. Zenith pressade högre och försökte skapa oreda, men hade svårt att komma till de riktigt heta lägena. Med 8 minuter kvar så drabbades Lerum av sin andra utvisning i matchen och denna gången pricksköt Zeniths Carolina Björkner in reduceringen till 4-3. Efter det målet så agerade plötsligt Lerum ängsligt och Zenith växte. Ytterligare två snabba mål gjorde att Lerum plötsligt låg under med 4-5 när tre och en halv minut återstod. Lerum plockade målvakt, forcerade framåt och var otroligt nära att kvittera. Bollen ville inte in utan Zenith vann och tog tre viktiga poäng för deras del.

Nu återstår enbart en match för Lerum när man på lördag reser till Svingeln i Göteborg för bortamöte med Burås IK.