En stark upphämtning gav poäng i avslutningen mot Burås

144
Foto: Burås IK

FBC Lerum kom till matchen mot Burås med två tråkiga och inte helt rättvisa uddamålsförluster i ryggen. Lerum hade bjudit motståndarna på lite för enkla mål och mot Burås såg historien ut att upprepa sig. Lerum skulle ändå visa en stark lagmoral när de hämtade upp och tog matchen till förlängning.

Direkt efter första tekning fick vi se vilken matchbild denna avslutande matchen i Svingeln skulle få för matchbild. Fjärdeplacerade Burås föll direkt hem med hela sitt lag på egen planhalva och Lerum fick föra spelet med boll. Lerum fick sig en tidig uppläxning att det gällde att hålla koll på Burås omställningar när hemmalaget tog ledningrn med 1-0 genom Karin Didriksson. Lerum hittade via ett fint och rörligt anfallsspel många avslut, men hade svårt att skapa de riktigt heta lägena. Lerums kvittering till 1-1 var en riktig delikatess där Ellis Björnum flippassade in bollen i slottet till Sofia Brydolf som på volley satte bollen i nätmaskorna.

Slarvig minut gav Burås momentum
Matchbilden i andraperioden var identisk med förstaperioden. Ett Burås som låg kompakta i sitt försvarsspel mot ett Lerum som spelade bra med boll och kom till en del avslut, man saknade dock den sista gnistan när de kom till de riktigt heta målchanserna. Perioden rann på och såg länge ut att bli mållös, så kom plötsligt det Burås väntat på. Lerum tappade något slarvigt bollen i offensivzon två byten i rad och Burås sågade fint sig igenom och kontrade in både 2-1 och 3-1. Ett boxplay i slutet av perioden stärkte dock Lerum inför den avslutande perioden.

Stark forcering gav poäng
Burås fortsatte sitt vägvinnande spel i tredjeperioden mot ett allt mer desperat Lerum. Burås lyckades något turligt sätta 4-1 drygt fem minuter in i perioden, sedan handlade allt om Lerum. I mitten av perioden fick först Burås utvisning, Lerum lyckades inte sätta dit bollen utan drabbades en bit in i det numerära överläget av en egen tveksam utvisning. I spel 4 mot 4 så fångade Sofia Brydolf upp bollen framför mål, rundade Burås målvakt och satte 4-2. Kort därefter var det Ellis Björnums tur att reducera, då återstod drygt sex minuter att spela och hemmalaget begärde time-out för att stoppa blödningen. Lerum fortsatte nu forcera framåt med allt man hade och radade upp flera målchanser. Med två minuter kvar tog också Lerum time-out när man omgående tog ut målvakten och satsade allt framåt.

I lagkapten Sofia Andréassons skadefrånvaro så har den defensive specialisten Stephanie Borg-Nilsson fått ta över bindeln i de avslutande matcherna. Nu skickades hon upp att kriga framför Burås mål och var till slut den som lyckades forcera in kvitteringen till 4-4 med drygt minuten kvar att spela. Under den avslutande minuten så hann Lerum med att skapa ytterligare oreda för ett skakigt hemmalag, men matchen slutade 4-4 under ordinarie tid.

Ribbskott ifrån övertidsseger
I den efterföljande förläningen var det inget av lagen som höll något tillbaka. Lerum hade halvvägs in i förläningen ett ruggande skott i ribban innan domarna tog en ny tveksam utvisning på Lerumsspelare med två minuter kvar och Burås fick chansen att ta extra poängen. Lerum vann bollen flera gånger och fortsatte vilja framåt, i den ivern blev det ett bolltapp och med drygt 50 sekunder kvar så kunde Burås rutinerade Karin Didriksson skjuta extra poängen till Burås.

Tränare Christoffer Sturesson sammanfattar säsongen:
”Starkt att vi hämtade upp underläget i sista matchen mot Burås och minst en poäng var rättvist för vår del.

Ser vi till säsongen i stort så har vi som lag tagit stora steg i rätt riktning i vårt spel, inställning och som lag/grupp. Våra toppar har varit fantastiska och när vi spelar på vår högsta nivå så är vi ett topplag i denna serien. Tyvärr har vi varit lite ojämna och det är något vi får slipa bort till kommande säsong när alla våra unga spelare har ett års rutin på denna nivån.

Vi kan gå stärkt ur denna säsongen där FBC Lerums damlag återigen har blivit otroligt svårslagna och till nästa säsong ska vi snäppa upp allt lite till och sluta högre upp i tabellen!”