Robin Strömberg skriver på för FBC Lerum

563
Foto: Christoffer Sturesson
Robin Strömberg är nästa spelare att återvända till FBC Lerum och har skrivit ett kontrakt med klubben som sträcker sig över den kommande säsongen, med option på ytterligare ett år.
Jag tror starkt på det Anton håller på bygga i FBC! Det ska bli superkul att få vara med på denna resan med Anton som coach, men även den resan som alla ”upcoming” juniorer gör.

Robin Strömberg, eller ”Bobban” som han också kallas var en av nyckelspelarna när FBC Lerum kvalade sig upp till Allsvenskan säsongen 2017/18. Från sin backposition styrde han spelet både i offensiven och defensiven när han bidrog till FBC:s framgångar i både seriespelet och under kvalspelet.
Senast jag lirade i Lerum och vi gick upp var min roligaste säsongen på senior nivå utav många anledningar. Då var vi ett lag med många duktiga spelare, med en känsla att vi inte kunde förlora när det blev jämnt. Vi va ett jävligt gött gäng där man kunde ställa krav utan några problem. Så jag hoppas på något liknande denna säsongen.

I samband med vintern 2017/18 så fick Robin och hans sambo deras första barn och prioriteten hamnade på familjen när han tackade nej till FBC Lerum och Allsvenskan. Istället spenderades förra säsongen till en början med spel i Floda IBK i division 3, innan han vid jul gick till IBK Alingsås och hjälpte dem kvar i division 1.
– Förra säsongen passade det inte att lägga den tiden det faktiskt tar att spela allsvenskan och var därför tvungen att avstå. Nu har vi hittat ett bra upplägg och jag är jättetaggad på köra 100% kommande säsong.

Robin ser fram emot en säsong med FBC Lerum där han hoppas kunna bidra med erfarenhet till de yngre på flera sätt.
– Det ska bli kul att vara en del av den resan som alla ”upcoming” juniorer gör, det kommer bli grymt att följa. Jag ska allt lära dom hur man slår indianer… avslutar Bobban intervjun.

Herrtränaren Anton Olofsson är nöjd över att nästa pusselbit i lagbygget nu är på plats i Robin Strömberg.
– Känns mycket bra att kunna välkomna ”Bobban” tillbaka till Lerum. Bobban kommer passa väldigt bra in i gruppen med sina ledaregenskaper och kommer även tillföra precis det vi letar efter med sin fysiska defensiv och bollskickliga offensiv.