Victor Eriksson ny i Herrtränarstaben

547
Foto: Christoffer Sturesson

Victor Eriksson Elfsberg har varit en del av FBC Lerum sedan barnsben. Förra säsongen gjorde han comeback på planen men var dessvärre skadedrabbad större del av säsongen. Nu lägger han klubban på hyllan och lägger fullt fokus i en helt ny roll i FBC Lerums herrsektion. Huvudfokuset kommer att ligga på A-laget.

Vad är ditt huvudfokus i ledarstaben?
Min huvudsakliga uppgift är att jobba med individuell utveckling. Jag kommer fokusera på detaljer som en huvudtränare inte alltid har tid att tänka på och göra mitt yttersta för att fostra så bra innebandyspelare som möjligt. Det låter spännande.

Hur kommer du jobba med individuell utveckling mer konkret?
En av tankarna jag har är att sitta och studera några av världens bästa innebandyspelare. Genom att titta på spelarna på detaljnivå vill jag därifrån arbeta fram övningar som i kombination med individuell coachning ska utveckla våra spelare mot en viss spelartyp. Jag vet att Lerums spelare har potential att bli bland de bästa i världen och jag vill ge dem verktyg för att lyckas.

Hur kommer det sig att du hoppade på tåget?
Jag har länge varit intresserad att hjälpa till och när chansen dök upp så fanns det inget att fundera på. Jag gillar sättet som Anton Olofsson och Andreas Franzén tänker på och jag är övertygad om att jag kommer ha ett bra samarbete ihop med dem.