Seger mot Warberg i playoff 1!

439
Foto: Christoffer Sturesson

Lerum vann i playoff 1 hemma mot Warberg efter en underhållande match med mängder av snygga mål! Nu väntar playoff 2 om en vecka mot Växjö i Rydsbergshallen.

FBC Lerum rivstartade inför storpubliken i Rydsbergshallen och gick upp i en tidig ledning med 2-0 redan efter 3.36. Efter detta vaknade Warberg och reducerade strax därefter till 2-1. Warberg var sedan ett stolpskott ifrån att kvittera till 2-2. Det rådde ändå inget tvivel om att Lerum var det bättre laget i denna matchen och Tim Svans mål till 3-1 kom rättvist en bit in i perioden.

Årets mål gav Lerum stabil ledning
Lerum fick tidigt bra tryck på Warberg även i inledningen av andraperioden och Gustav Bäckevall gjorde 4-1, fint framspelad av Joel Ekström 6.01 in i perioden. Bara 36 sekunder senare så hittade Elias Fischer in till Ludvig Gustafsson som styrde in 5-1. Warberg tvingades till time out för att gruppera om och Lerum hade tagit ett järngrepp om matchen. I mitten av perioden haglade målen tätt när Warberg reducerade två gånger, men Lerum stack i mellan med ett mål och mot slutet av perioden var det fortfarande bra kamp och ställningen 6-3. Då klev först kapten William Ljunqkvist fram och dunkade in 7-3 innan  hemmapubliken bjöds på årets mål i Rydsbergshallen.

En passning gick rakt igenom Warbergs försvarszon till Joel Ekström. Joel hittade med en diagonal snett ner till Gustav Bäckevall som var ren vid den bortre stolpen, alla väntade på ”Bäcke” skulle lägga in bollen i nätmaskorna över en desperat Warbergmålvakt. Istället spelar han iskallt tillbaka bollen in i slottet till Noah Johansson som kunde raka in 8-3 i tom bur inför en hemmapublik i extas som gav stående ovationer till de unga Lerumslirarna.

Warberg gav sig aldrig
William Ljungqvist satte i inledningen av den avslutande perioden 9-3 i powerplay och matchen kändes stängd. Warberg gav sig dock inte utan krigade på och fick in både 9-4 och 9-5 och det hann bli lite nerver i matchen igen. Warberg tog ut målvakten med fem minuter kvar, satsade allt framåt och var ett ribbskott ifrån 9-6. Istället kunde Lerum kontra och på en lång boll smällde Elias Fischer mycket kyligt in slutresultatet 10-5 på volley.

En mycket fin innebandymatch från Lerum som stora stunder visade upp ett imponerande spel och bjöd den stora hemmapubliken på mycket underhållning.

Nästa söndag spelas playoff 2 när Växjö IBK kommer besöka Rydsbergshallen i en helt avgörande match om vilket lag som ska bli topp 8 i Sverige och ta en plats till Innebandyfesten.

Vi återkommer med tid och biljettinfo!