”Jojo” sportsligt ansvarig för Herr

346

Magnus ”Jojo” Johansson är klar som ny sportsligt ansvarig för herrarna. Gråbo-sonen Jojo har varit innebandyfrälst längre och har många tränarroller på sitt cv, bland annat som FBC Lerum första tränare, ihop med Daniel Hansson, säsonger 2008-2010. Senaste åren har man mest kunnat se Jojo på läktaren men nu stämplar han in i Rydsberg och Lerums Arena för att driva herrlaget framåt. Förutom tränare-, spelarrekryteringar och playbook på hans ansvarsområde kommer han fungera som en mentor för den tränargrupp som coachar klubbens A-, U- och JAS-lag.

Hur började du med innebandy?
– Från allra första början var vi ett kompisgäng på gymnasiet som spelade småmål i Röselid. Var nog mer hockey än innebandy, ganska tuffa tag! Vi vann skol DM med Lerums Gymnasium 1986 tror jag. Sedan efter lumpen kom jag i kontakt med Martin Olofsson och började i precis nystartade Gråbo IBF. Där blev jag tränare för A-laget och vi gjorde en spännande resa från div 5 till kval mot högsta serien. Startade även ungdomslagen ihop med Martin.

Vad är det som är så speciellt med denna sport?
– Det går snabbt och har en bra balans mellan fysik och teknik. Taktiskt rävspel är också kul.

När njuter du som mest på läktaren?
– När det görs mål genom att rulla upp motståndarförsvaret med snabba kombinationer och många spelare inblandade. Typ 2-3 målet i P16 finalen eller ”årets mål” i Rydsberg (JAS-laget i kval mot Warberg IC reds. Anmärkning). Det tycker jag sammanfattar innebandyn på ett bra sätt, teknik, spelförståelse, onetouch och rulla in i öppen kasse!

SM-guld i P16. Ogött är det inte. Kommentarer på det? 
– Inte helt oväntat men inte mindre skönt för det! Historiskt och stort! Vet inte hur många föreningar i innebandysverige som har ett SM tecken men nu är FBC Lerum med i den skaran.

Vad hoppas du få för effekter med de tränare som nu signats?
– Vi har en bred kompetens i tränarstaben kryddat med en passion och hunger efter framgång som kommer att märkas i vinter. Vi kommer att ha en ung spelarprofil och då är det värdefullt att 3 av 5 tränare är vana att träna ungdomar.  Två tränare med individfokus, en mot målvakt och en mot utespelare. Detta kommer att höja tempot i spelarutvecklingen.

Silly-skvaller: Har du någon go info att locka oss med?
– Vi för många spännande samtal parallellt , får se vad det mynnar ut i. Bland annat har vi förhoppningar att kunna signa en eller två hemvändare!

Hur ser truppbygget ut?
– Vi kommer att ha en förhållandevis hög andel juniorer, förmodligen fler än andra klubben. ”Sommartruppen” dvs dom som tränar fysen med A-laget är det 6st junisar just nu. Det är en uttalad tanke att fler ska få chansen att flytta upp under säsongen, det finns mycket talang och ambition! Dessa ska samtidigt fungera ihop med de etablerade nyförvärv vi redan presenterat, samt andra trottjänare som blir kvar i laget från tidigare säsonger.

Jojo nås på herr@fbclerum.se och 0707-148944.