Egna produkten Laura Ekman till damlaget!

326
Foto: Ann-Charlotte Kårhag
FBC Lerum håller på att få ihop en mycket spännande mix av rutin och talang i damlaget inför den kommande säsongen. Laura Ekman är en av Lerums duktiga unga målvakter och nyligen tog hon emot Harry-priset. Nu har hon skrivit på A-lagskontrakt med FBC Lerum inför den kommande säsongen och är redo att ta kampen om en startplats.
– Min målsättning är att spela min debutmatch i division ett och vara en hård konkurrent för de andra målvakterna i laget.

Hur känns det att ha skrivit på ett A-lagskontrakt?
– Jag tycker det känns kul att skriva A-lagskontrakt då jag längtat efter att spela med Lerums damlag och för att det har varit ett mål.

Vad tycker du om den satsning som görs med damlaget inför den kommande säsongen?
– Jag tycker det känns bra med det klubben presenterat då det känns som en seriös och spännande satsning. Tror också att det är bra med lite äldre spelare i laget som har mer erfarenhet.

Har du satt upp några målsättningar inför den kommande säsongen?
Min målsättning är att spela min debutmatch i division ett och vara en hård konkurrent för de andra målvakterna i laget. Det jag tycker är viktigast är att det ska vara hög närvaro på träningarna både mentalt och fysiskt. Även att alla skall kämpa för dom gemensamma mål vi kommer sätta upp som lag.

Sportchef Mattas Flodén kommenterar kontraktsskrivningen.
– En härlig injektion med Laura till A-truppen! En egen produkt som passionerat brinner för sin idrott. Laura är målmedveten, besitter stor potential och är nu 100 % redo för träning och tävling med vårt representationslag. Jag har förmånen att följa henne vecka för vecka på NIU och bitvis i klubblagsmiljö. Tydliga utmaningar i form av atletiska träningsmetoder och riktvärden, högintensiva spelmoment samt SM-tävlingar och U17-breddläger har höjt hennes kapacitet markant. Dock är det här bara början för Laura. För att kunna prestera på en hög lägstanivå flera säsonger i följd och i framtiden ta steg divisionsmässigt gäller samma sak för henne som för alla unga spelare med potential. Att gnugga målmedvetet med sin träning, arbeta sig till en ansvarsfull och bärande roll i laget samt hantera framgång på ett ödmjukt sätt. Och skulle det dyka upp en motgång eller två, vara kommunikativ, envis och göra det där lilla extra.