FBC Lerum vann Jalas Cup DJ20

315

Vårt damjuniorlag var ett av de lag som spelade Jalas Cup i Falun nu i helgen och man kom hem som segrare i den tuffa DJ20-klassen. Ett fantastiskt avslut på säsongen och en riktig fjäder i hatten med finalseger mot Pixbo som kronan på verket! 

Lagkapten Frida ”Zäta” Zätterman är lyrisk när hon berättar om cupen: ”Vi krigade på hela cupen från start till slut. Vi hade en otrolig energi, både utanför och på plan, och vi 01:or kunde inte bett om ett bättre avslut på vår tid i JAS. Vi spelade som ett lag och höll undan allt. Alla drog sitt strå till stacken. Guldet kändes självklart!”

AIK 6-1 Cupen startade med en solklar vinst mot AIK 1. Lerum gick in med en riktigt hög energi där samtliga spelare tog sitt jobb och offrade sig för varandra. Det var aldrig snack om segern då Lerum ägde matchen varje minut. Sofia Brydolf bjöd på hattrick, och matchen resulterade i en 6-1 vinst för våra damjuniorer.

KAIS Mora 3-3 KAIS Mora bjöd på ett tufft motstånd och började starkt. Mycket slarv i försvaret från Lerum gav Mora ett 3-1 överläge. Lerum var inte riktigt påslagna i den första perioden och gav Mora alldeles för mycket tid och yta med bollen, det utnyttjade deras individuellt skickliga spelare. Men Lerum ryckte upp sig, gick att känna igen och lyckades komma tillbaka målmässigt. Matchen slutar 3-3, men med ett friläge och en stolpträff i sista minuterna är Lerum inte långt ifrån en seger.

Telge 3-2 I den tredje matchen stod Telge SIBK för motståndet. Denna match spelades på en större plan, vilket gav Lerum mer yta att spela på, och detta utnyttjades till fullo. Lerum styrde matchen från start och tog snart ledningen med 3-1. Efter ett frislagsmål från Telge så landar matchen i en 3-2 vinst till FBC.

Rotebro 2-1 Två segrar och en likamatch gjorde att laget var klart för semi – nu handlade det om vilket lag som skulle ta gruppsegern. Matchen stod och vägde lite men med ett markant bollinnehav för Lerum. Trots spelövertaget så tog Rotebro ledningen i en kontring, men Lerumstjejerna visade lagmoral och reste sig snabbt efter baklängesmålet och fick in en välförtjänt kvittering bara minuter senare. Likaläge inför sista perioden, en period som liknar den första med mycket Lerum. Rotebro får chansen att ta ledningen och sätta Lerum i ett pressat läge när FBC drar på sig en utvisning. Ett bra boxplayspel bäddar istället för Sofia Brydolf som rinner igenom och fri med målvakten sätter det psykologiskt viktiga 2-1. Ett resultat som står sig matchen ut trots att Rotebro satsar allt framåt genom plockad målvakt men inte lyckats skapa några egentliga farligheter. Gruppsegern är ett faktum.

Storvreta 4-2 Semifinaldags mot giganten Storvreta stod på schemat efter att de slutade tvåa i sin grupp bakom Pixbo. Ett tokladdat Lerum tar tag i taktpinnen direkt och skulle Storvreta slå FBC skulle de få slita för det. Chanserna avlöser varandra och i powerplay öppnar Eleonora Björnum målskyttet och ger Lerum ledningen. Ett mål som gav ännu mer energi till de rödklädda. Matchens gigant, Josefine Wollberg, ville inte vara sämre och utökade ledningen genom ett solonummer där hon först vinner närkampen i hörnet, trycker sig in mot mål och vänder bort sin försvarare för att sedan trycka upp bollen i nättaket. Storvreta får in sin reducering och gör match av det, men matchen är Lerums från start till mål och av bara farten sitter 3-1. En väntad anstormning från Storvreta ger utdelning med cirka fem minuter kvar då de gör 3-2, men likt matchen mot Rotebro så sliter Lerumstjejerna kopiöst för varandra och tillåter inte gästerna att ens komma i närheten av något värt kallas målchans. I matchens absoluta slutsekund prickskjuter Ellinor Falck in 4-2 och nu väntar final mot Pixbo som besegrade KAIS Mora med 4-1 i sin semi.

Pixbo 5-2 Då skulle det avgöras, final, mot Pixbo, västkustderby, två lag som känner varandra så väl – bättre blir det inte. Det var oerhört laddat i Lerumslägret av förklarliga skäl. När matchen sen ska till att börja får vi se ett Lerum som fullständigt går ut och dominerar tillställningen. Lerum spelar sin bästa innebandy någonsin, frejdigt anfallsspel kombinerat med oerhört disciplinerat försvarsspel ligger till grund för hur matchbilden utvecklar sig. Första periodens siffror skrivs till 2-0 med bud på mer. Effekten av detta syns klart och tydligt på tavlan, Lerum har en 4-0 ledning med tio minuter kvar, där Ellinor Falck stod för 3 av målen.  Pixbo försöker skaka liv i matchen och lyckas med spel 6 mot 4 respektive 6 mot 5 reducera två gånger, men närmare än så kommer man inte och Sofia Brydolf punkterar matchen i öppen kasse då hon med 20 sekunder kvar sätter spiken i kistan fram till 5-2. Slutsignalen ljuder och FBC Lerum står som segrare efter en makalös insats. Tårarna sprutar från alla håll när bucklan lyfts mot Lugnets tak, ett sagolikt slut på en fantastisk cup.