F05 segrade i Göteborg Cup

254
FBC Lerums F05-lag vann guld i helgens Göteborg Cup!
Den på pappret svåraste cupen för F05-laget denna säsong visade sig vara precis så tuff och jämn som det bara kan bli. De bästa lagen i Göteborgsregionen gjorde upp om titeln
”Mästare i flickor 13 (F05)”.
FBC Lerum, IBF Älvstranden, Pixbo, Landvetter Wings, Stenungsunds IBK och Varla IBK.
Grundspelet inleddes med match mot Pixbo på torsdagen. En tuff och jämn match som slutade med en 1-0-seger. På fredagsmorgonen mötte man Landvetter där bra tryck i anfallsspelet resulterade i en stabil 2-0 vinst.
Efter en välbehövlig vila stod Varla för motståndet. En svängig match där F05 tog ledningen två gånger om. Tyvärr petade Varla in segermålet med 57 sekunder kvar av matchen. På lördagen spelades de två sista gruppspelsmatcherna.
Först besegrades Älvstranden med 2-0 medans Stenungsund vann den sista matchen med 1-0.
De andra lagen hade också blandade resultat och gruppspelet slutade med att tre lag -Varla IBK, Stenungsunds IBK och FBC Lerum –  slutade alla på 9 poäng. Pixbo knep den sista slutspelsmatchen genom att besegra Varla på straffar i sin sista gruppspelsmatch.
I semifinalen fick F05 återigen möta Stenungsund där tejerna fick sin revansch där en fantastisk kämpainsats resulterade i en 1-0 vinst.
Finalmotståndaren blev Varla som också fick sin revansch mot Pixbo.
Finalen blev mycket dramatisk där F05-tjejerna lyckades trycka in både 1-0 och 2-0 innan Varla kvitterade till 2-1 innan periodpausen. 12 minuter in i sista perioden lyckades Varla kvittera till 2-2 och matchen var helt plötsligt vidöppen. Med knappa minuten kvar forcerade F05 in segermålet och guldet var ett faktum. Stort grattis!