Valberedningens förslag

342

Valberedningen har intervjuat samtliga styrelsemedlemmar om deras syn på arbetet i styrelsen och har reflekterat kring och utvärderat styrelsens arbete utifrån styrelsens samlade kompetens och olika ledamöters bidrag.

Valberedningen har därefter gjort en bedömning av vilka kompetenser och erfarenheter som styrelsen i FBC Lerum skulle behöva tillföras för att verksamheten ska kunna utvecklas på bästa sätt. Vi har pratat med många kompetenta personer och slutligt landat i följande förslag. Nya ledamöter markerade i kursiv stil.

Ordförande                     Pontus Larsson (omval 2 år)
Ledamot                         Mats Lomander (ett år kvar)
Ledamot                         Toni Larsson (fyllnadsval 1 år)
Ledamot                         Josefine Albinsson (fyllnadsval 1 år)
Ledamot                         Anders Pettersson (nyval 2 år)
Ledamot                         Tomas Littemyr (nyval 2 år)
Ledamot                         Anna Björkroth (nyval 2 år)
Suppleant                       Daniel Engström (om/nyval 1 år)
Suppleant                       Kenny Colliander (om/nyval 1 år)

Revisor                           Håkan Mattsson (omval 1 år)
Revisorssuppleant          Per Håkansson (omval 1 år)

Årsmötet hålls måndag 17 juni klockan 18:30 i Lilla matsalen, Torpskolan. Varmt välkomna.

 

Presentation av föreslagna nya ledamöter

Anna Björkroth

Anna kommer ursprungligen från Motala i Östergötland men bor sedan 1989 i Göteborgsområdet och sedan 1996 i Björboholm i ett hus vid Mjörn med barnen Albin 19 år och Elvira 16 år.

Hon kom i kontakt med FBC Lerum för tio år sedan då sonen började spela innebandy med dåvarande P00 och strax därefter dottern i dåvarande F03, numera i damjuniorerna. Anna själv spelade innebandy i sin ungdom i Motala och tränade också en kortare period med FBC:s damveteraner innan en krånglande fot satte stopp för innebandykarriären. Hon  har styrelseerfarenhet från i andra ideella föreningar, främst i rollen som kassör.

Till vardags arbetar Anna som affärsutvecklingschef på Skanska Nya Hem i Göteborg, med ansvar för att förvärva mark till kommande bostadsprojekt. På fritiden tränar hon och umgås med familj och vänner.

I Anna får vi en noggrann och strukturerad ekonom med utvecklingsfokus. Hon är rak i sin kommunikation och mån om att frågor blir belysta på rätt sätt. Hon deltar gärna i diskussioner kring utvecklingsfrågor men har samtidigt en fast förankring i föreningars villkor och möjligheter.

Josefine Albinsson

Josefine kommer ursprungligen från Sandared utanför Borås men bor sedan tolv år i Lerum tillsammans med maken Niclas, döttrarna Lovisa 10 år och Agnes 8 år.

Innebandykarriören började i Sandareds IBS nystartade damlag i mitten av 90-talet. Under åren i föreningen var hon lagkapten för damlaget, tränare för ett flicklag och var också under en säsong distriktsdomare och dömde såväl dam- som herrmatcher. Efter några år utomlands gjorde hon comeback i Guldhedens IK. Sedan 2016 är hon en stabil back i FBC Lerums damveteranlag och är dessutom tränare i F11 där dottern Agnes spelar.

Josefine arbetar som domstolshandläggare på hovrätten för Västra Sverige, ett jobb som innebär att hon i nära samarbete med domare planerar rättegångar samt protokollföring under sammanträden och förhandlingar. Arbetet innefattar mycket kontakter med parter, ombud och myndigheter.

I Josefine får vi en noggran och strukturerad person med förmåga att prioritera, men också en nyfiken glädjespridare med skinn på näsan.

Tomas Littemyr

Tomas är uppvuxen i Lerum och flyttade tillbaka till Lerum 2007 efter 17 år i exil (i bl.a. Karlstad, Sundsvall och Mölnda). Han bor nu vid Stamsjön med fru och två barn.

Innebandy i någon form har varit en del av Tomas liv sedan barnsben, han spelade i IBK Pantern i början av 90-talet och när det var dags för barnen att välja sport var det naturligt att testa på innebandyn. Tomas engagerade sig som ledare redan i Bagheera och båda barnen spelar fortfarande innebandy i FBC (P05 och F08). För Tomas är föreningsliv och ideellt engagemang en självklar del av livet och han har bl.a. en bakgrund i scoutrörelsen.

Tomas jobbar som regionchef på SPP Pension & Försäkring och är ansvarig för SPPs verksamhet i Västsverige. Han är van vid att leda och utveckla organisationer och människorna som är i dem. Tomas gillar att både utöva och titta på sport och just nu är målet Vätternrundan.

I Tomas får vi en person som kombinerar sin förmåga att tänka strategiskt med ett genuint intresse för den enskilda människans roll i en organisation. En optimistisk person som ser möjligheten att utveckla både sporten och alla människor som är med och engagerar sig som sin drivkraft.

Anders Pettersson

Anders bor sedan 1995 i Lerum tillsammans med fru och döttrarna Tova och Lina-Maria.

Relationen till FBC Lerum började när yngsta dottern Tova började spela innebandy i Bagheera. Anders gick efter något år in som tränare/ledare för F02 och var det fram till 2017. Anders är en föreningsmänniska som upplever att det man får tillbaka för alla nedlagda idella timmar har ett stort värde som inte kan mätas i pengar. Han har lång erfarenhet av styrelse- och ledningsarbete och sitter i styrelsen för två andra ideella föreningar i kommunen. Anders känner ett starkt engagemang för innebandyn som sport och drivs av möjligheten att kunna förbättra verksamheten genom att utveckla föreningsarbetet.

Anders är sedan drygt ett år tillbaka Service- & eftermarknadschef på Nilfisk AB och har ett tidigare förflutet i säkerhetsbranschen. På fritiden är det sport, träning, friluftsliv och ideella engagemang som gäller. De senaste åren har det primärt varit barnens olika sport- och fritidsaktiviteter.

I Anders får vi en optimistisk person med stort hjärta för föreningsarbet. Han gillar ordning och reda och har en god förmåga att strukturera både arbete och verksamheter.