Rutinerad Simon Bjerthin förlänger med Lerum

205
FBC Lerum och Simon Bjerthin har kommit överens om ett nytt avtal som innebär att Simon stannar hos FBC Lerum i ytterligare minst 2 säsonger. Den 27 åriga backen med Lerum som moderklubb återvände inför säsongen 2017/18 från Lillån och var med och spelade upp Lerum till Allsvenskan.
Jag tror vi kommer ha goda chanser att vinna varje match.

Simon är väldigt tydlig med varför han valde att förlänga med Lerum.
– Det kändes spännande med laget, arenan och den nya coachen som man har hört ska vara duktigt. Därav blev det förlängning.

Lerum har hamnat i en ”ny” serie i Division 1 Västra, där det väntar en hel del lag från både Värmland och Örebrotrakten, något Simon ser fram emot.
– Vet inte riktigt vilka förväntningar jag har ännu, bara att det lär bli en rolig och tuff säsong med många svåra matcher. Det ska bli kul att möta lite nya lag och inte dom gamla vanliga ”brunklagen”.

Vad tror du om era chanser?
– Jag tror vi kommer ha goda chanser att vinna varje match, gäller bara att vi ger oss själva bästa möjliga förutsättningar för att prestera så bra som möjligt. Känns väldigt roligt och intressant med Anton.

Simon har länge spelat ihop med Anton, men nu blir det som spelare och tränare de ska samarbeta. Hur skulle du beskriva Anton?
– Han är extremt kunnig och även en härlig person. Han känns som en tränare som är väldigt duktig på att få ut 100 procent av varje enskild spelare, väldigt spännande blir det.

Att en rutinerad ”Simme” förlänger anser herrlagets huvudtränare Anton Olofsson vara otroligt viktigt.
– Viktigt att Simme förlängde, kommer bli viktig med sin rutin och erfarenhet i detta relativt unga lag. Min känsla är att detta kommer bli Simons bästa säsong på länge då hans spelstil passar in väldigt bra i sättet vi vill spela på.