”Steff” klar för fortsättning i FBC Lerum

266
En av lagets bärande spelare, 27-åriga backen Stephanie Borg Nilsson, har mycket glädjande skrivit nytt kontrakt och FBC Lerums trupp i satsningen mot allsvenskan börjar ta form.
– Känns som att vi har bra förutsättningar för att gå långt den kommande säsongen, säger Stephanie själv.

Nyskrivet kontrakt, vad fick dig att ta beslutet att fortsätta satsa med FBC’s damer?
– Först och främst för att jag tycker det är superkul att spela innebandy och att tjejerna i laget är underbara. Känns som att vi har bra förutsättningar för att gå långt den kommande säsongen, så det vill jag givetvis vara med på.

Du fortsätter att utvecklas och var en av lagets mest stabila och pålitliga spelare. Hur upplevde du säsongen som var, individuellt och som lag?
– Det var väl lite blandat, fanns både toppar och dalar. Självklart hade vi velat hamna högre i tabellen. Många spelare i laget gjorde sin första A-lagssäsong vilket gjorde att vi brast lite i rutinen och hade svårt att hålla ihop det hela matcherna. För egen del känner jag att jag inte fick ut riktigt allt och har mycket mer att ge kommande säsong.

Ny Arena, några nya lagkamrater och en satsning på damerna. Din tankar om säsongen som kommer?
– Många talanger kvar från förra säsongen blandat med några nya riktigt rutinerade spelare som kryddas med en ny arena, låter som ett riktigt bra recept för succé. Känns som att alla är taggade och vi ska göra allt för att få spela ett kval i nya arenan.

Sportchef Mattias Flodén kommenterar:
-Betydelsefullt att ha med ”Steff” på tåget mot allsvenskan. En idrottstjej ut i fingerspetsarna där träning och tävling är ett naturligt inslag i vardagen. Förutom innebandyn tävlar hon på hög nivån inom ridsporten och hennes passion för idrott är tydlig.

– Steff är en fysiskt spelande back som under sina säsonger med FBC tagit stora kliv i spelet med boll och blivit en av lagets bärande spelare. Då truppen under de senaste säsongerna haft en låg medelålder har Steff tagit ett extra ansvar. Vi är övertygade om att hon kommer ta ytterligare kliv i sin utveckling och nå sin fulla potential nu när truppen fått tillskott av rutin och ansvaret kan fördelas ut på fler spelare.