Jurado skriver nytt kontrakt

211
Foto: Martin Wallén
Den nyttige Anton Sjölund Jurado som kan placeras på flertalet olika positioner har valt att förlänga sitt avtal med ett år och kliver därmed in på sin tredje säsong i Lerumströjan efter att han kom från IBF Backadalen.
– Det ser främst spännande ut, tror och hoppas att det blir bra med nya ledningen.

Anton ser fram emot ytterligare en säsong i FBC-tröjan och det nya FBC Lerum som börjar ta form.
– Det stämmer, det känns kul att få vara med på ett nytt projekt som ser spännande ut. Efter en tung säsong har jag fått ladda batterierna och känner mig hoppfull inför vad säsongen kan ge. Känns som att jag kan passa in bra i detta unga lag, med lite rutin, tyngd och kämpaglöd.

Anton är klart positiv till den förändringen och föryngringen som nu sker på olika plan, där han själv kommer bidra med mycket rutin.
– Det ser främst spännande ut, tror och hoppas att det blir bra med nya ledningen. Det finns mycket kunskap och nu ska vi i truppen göra det bästa av den. Angående de yngre så är de grymt duktiga, och kommer göra det jättebra. Allt handlar mest om att de lyssnar på tränarna samt på oss äldre spelare; då blir det här väldigt bra 😉

Den nya serien innebär nya motstånd och ett par mil i buss, men är något som ”Jurre” ändå ser fram emot.
– Ska bli ganska kul. Alltid roligt att möta nya lag, dock har jag dålig koll. Men kul ska det bli.

Vad tror du att ni har för chanser att nå topp 4 och vilka mer kan konkurrera om de platserna?
– Jag tror absolut vi har chans på topp 4, sedan har jag för dålig koll. Gissar på att Skoghall och Stenungsund lär vara där med.

Huvudtränare Anton Olofsson anser det viktigt för laget att Jurado väljer att fortsätta.
– Det känns otroligt bra att ”Jurre” väljer att köra på i detta juniorlag. Jurre ger alltid allt för laget och viker aldrig i tum och kommer bli en viktig spelare både på plan med sin skoningslösa spelstil och vid sidan av med sin personlighet som många av dem unga kan lära av. Kort och gott bra och viktigt.