Nytt kontrakt för Cajsa Reuterberg

187
Cajsa Reuterberg, 18 år, har i dagarna skrivit nytt kontrakt. Cajsa som gått hela vägen genom föreningens barn- och ungdomsled bygger nu på sina två A-lagssäsonger med ytterligare två.
– Jag tror vi har stora chanser nästa säsong i och med den satsningen som görs.

Cajsa ser fram emot nya utmaningar och att ta nya steg i sin utveckling.
– Den tiden jag spelat med damlaget har jag utvecklats så otroligt mycket, då varje match och träning betyder nya utmaningar. Det är en resa jag är riktigt taggad på att fortsätta göra!

Cajsa har under sin tid med A-laget i division 1 noterats för 38 matcher och 11 poäng. Hon har vuxit ut till en etablerad seniorspelare som kan hantera såväl back- som mittfältsposition. Hur upplevde du klivet från junior- till seniornivå och vilka egenskaper har du utvecklat under de senaste två säsongerna?
– Fokuset måste vara där för alla på plan, matchen igenom. Allvaret i att vilja vinna är mer tydligt, både innan och under match, och det gör det sjukt roligt att komma in och spela. Sedan jag började i damlaget har jag börjat ta mer plats på plan, blivit säkrare med boll och utvecklat min spelförståelse.

Klubben har kraftsamlat för en riktad satsning mot damlaget och en omstrukturering av damsektionen i stort. Hur ser du på den satsning som nu görs och vilka förväntningar har du på säsongen?
– Jag tror vi har stora chanser nästa säsong i och med den satsningen som görs. Konkurrensen i laget bidrar till mer tävling under träningarna, och detta är något som iallafall jag utvecklas väldigt mycket av och som jag tror kommer gynna oss riktigt mycket när matcherna sedan drar igång.

Sportchef Mattias Flodén kommenterar:
– Jätteviktigt och väldigt roligt att vi har med Cajsa i satsningen mot allsvenskan. Det ger en extra FBC-känsla när en spelare från våra egna led väljer att förlänga sitt kontrakt. På innebandyplanen får vi välutvecklad spelförståelse och passningsskicklighet samt en spelare som är bra både defensivt och offensivt. Vi är övertygade om att Cajsa kommer göra en fin säsong och hjälpa oss mot våra uppsatta mål.