Tränarduo klar för damernas divisionslag

460
Foton: Christoffer Sturesson & Martin Wallén

FBC Lerum har gjort klart med en tränarduo för förenings divisionslag i division 3. Det är Daniel Lundgren och Felix Svensson som fortsätter sitt arbete i föreningen och nu växlar upp från Pantamera till seniornivå. Daniel och Felix fortsatta arbete innebär värdefull kontinuitet då de under flertalet säsonger varit tränare för våra duktiga F03:or.

Att tränarduon väljer att följa med tjejerna till damsektionen och seniorspel känns både tryggt och kvalitetssäkrande. Daniel och Felix om sina beslut att fortsätta träna tjejerna.
– Ska bli kul att äntligen släppa lite på handbromsen och spela på seniornivå med flera av 03:orna som nu tar klivet upp till division 3. Allt man försökt förbereda tjejerna för sätts nu på test och det ska bli en riktigt rolig resa och se hur dessa unga tjejer tacklar de olika situationerna man ställs inför på seniornivån, säger Daniel Lundgren.
– Ser fram emot att se jobbet vi lagt ner senaste säsongen testas i division 3 och även fortsätta jobbet med utvecklingen och förbereda tjejerna för nästa steg, fyller Felix Svensson in.

Sportchef Mattias Flodén om tränarduon och deras styrkor.
– Det känns superkul att Daniel och Felix vill vara med på vår resa. Det är två utvecklingsbenägna personer som kompletterar varandra väl. De vill ta karriärsteg som tränare, utveckla sporten och föra den framåt. Deras förmåga att tänka på helheten och alla individer i ett lag samt att skapa goda samarbeten med närliggande åldersgrupper ligger helt i linje med tränaruppdraget.

Som ett led i det helhetsgrepp och den nystart föreningen iscensatt i damsektionen vad gäller organisation, struktur och verksamhetskvalité har det varit naturligt att skissa på en uppbyggnad av akademi för lagen under A-laget samt att hitta ansvariga personer för detta ändamål. Daniel och Felix har mycket glädjande beslutat sig för att tacka ja även till ett akademiuppdrag. I samråd med sportchef Mattias Flodén skall de påbörja arbetet med att bygga upp akademin med ett inledande fokus på pantamera, dj (röd och svart nivå) samt division 3. Akademiuppdraget består av flera områden. Exempelvis att föra ut och befästa A-lagets spelidé, skapa fungerande lärlingsgrupper och nivåanpassade kapacitetsprofiler avseende fysiska, tekniska och taktiska färdigheter. Daniel och Felix kommer arbeta uppsökande och förebyggande mot de åldersgrupper som inom 1-2 säsonger kommer knacka på dörren till damsektionen och seniorspel.

– Det kommer bli roligt att få se sig om lite bland lagen och försöka hitta ett sätt där alla får möjlighet att fortsätta sin utveckling i sin egna takt. Det finns riktigt duktiga tjejer bland de yngre lagen och dessa måste vi fortsätta att utmana men samtidigt ta hand om och utveckla dom som känner att dom behöver mer tid, kommenterar Daniel Lundgren.
– Det ska bli spännande att se om vi kan lösa en ”plan” för alla tjejer oavsett vart man står i sin utveckling utan att stressa fram resultat men ändå kunna erbjuda något för alla, säger Felix Svensson om det utökade ansvaret. 

Mattias Flodén utvecklar kring sina tankar för hur damsektionen ska drivas.
– Grundidéen som vi infört i sektionen att kombinera sportsligt ansvar med någon form av arbete på golvet medför många plus. Dels en naturlig närhet till verksamheten där man kontinuerligt kan följa och utvärdera utvecklingen samt möjligheter att skapa starka band och fungerande relationer till tränare och spelare istället för brandkårsutryckningar och otaliga skrivbordsmöten. I sina tränarroller befinner sig Daniel och Felix mitt i damsektionen och tillsammans med ett stort utvecklingsdriv och passion för sporten är de väldigt lämpliga för akademiarbetet.