Anton Sjölund Jurado lämnar FBC Lerum

1004
Foto: Christoffer Sturesson

Anton Sjölund Jurado och FBC Lerum har i samförstånd kommit överens om att bryta kontraktet och att Anton lämnar FBC Lerum.

– Riktigt tråkigt för oss då vi tappar en exemplarisk lagspelare och en god människa, men vi har samtidigt full förståelse för hans situation, säger herrlagets tränare Anton Olofsson.

Anledningarna till att han lämnar är bland annat bristande motivation och då Anton även representerar det spanska landslaget behövs speltid på den positionen han är tilltänkt till i Spanien.
– Jag och ”Jurre” har sedan i somras hela tiden haft en god dialog och vi har nu kommit fram till att han inte kan få den speltid på den positionen han behöver för att fortsatt kunna leverera i det spanska landslaget vilket gjort att motivation trutit. Därav har vi kommit fram till att detta blir den bästa lösningen för Jurre just nu, fortsätter Anton Olofsson.

Anton kom till FBC Lerum från IBF Backadalen inför säsongen 2017/18 och lämnar nu FBC Lerum efter 52 matcher där det blev 7 mål och 12 assist.
Anton berättar med egna ord om att lämna klubben.
– Som ni nu vet så har jag valt att avbryta mitt kontrakt med FBC Lerums A-lag, detta pga av många olika anledningar, men allra främst handlar det om att jag inte känner samma glädje över att spela innebandy som jag gjort tidigare. Jag vet att jag kommer ångra mitt beslut om 5-6 månader, för då kommer vi vara i playoff för att kriga om en plats till Allsvenskan.

Jag vet hur den här resan är, hur magiskt det är vinna sista matchen på säsongen och med det vinna serien. Eftersom jag gjort den resan förut vet jag också vilket arbete som krävs under en hel säsong. Jag är en person som alltid sätter laget för jaget och jag hoppas verkligen att alla inom FBC-familjen har fått den uppfattningen om mig. Nu känner jag att jag inte längre kan bidra till 120% vid varje träning och match. Då är det lika bra att kasta in handduken.

Till sist vill jag verkligen tacka hela FBC-familjen, allt från Mattis(Flodén) som ringde mig för första gången och frågade om det fanns ett intresse att tillhöra FBC Lerum (tack för att du gav mig chansen), till alla andra ledare (Staffan, Oredsson, Camilla och Anton) som har gjort mig till en bättre innebandyspelare. Sedan vill jag självklart rikta ett stort tack till alla spelare jag har fått äran att spela med, ni är grymma innebandyspelare och jag är avundsjuk på hur skickliga ni är. Det har varit ett nöje att få chansen att tillföra detta lag med fysik och begränsad teknik och jag har verkligen tyckt att det varit kul att få representerar FBC Lerum. Tack alla som har fått mig att känna mig som hemma från dag ett tills idag.

Vi ses på läktaren!

/Anton Sjölund Jurado(JURRE)


En ny klubbadress är ännu inte klar för Anton, men FBC Lerum tackar Anton för hans insatser i FBC och önskar Anton ett stort lycka till i hans framtida karriär.