Makalös vändning gav tre poäng

364
Foto: Christoffer Sturesson

FBC Lerum reste till Qvisthallen för ett toppmöte med Partille IBS under lördagen. Båda lagen hade inlett säsongen starkt, men länge såg Lerum ut att åka på sin första förlust för säsongen. Istället för förlust så stod laget för en makalös vändning som resulterade i tre härliga poäng.

Från första minuten så tog Partille kommandot i matchen. Ett tight försvarsspel kombinerat med ett bra duellspel innebar att Lerum hade svårt att hänga med. Partille öste på framåt och efter halva första perioden så ledde hemmalaget med 3-0. Det stod sig till pausvila, men siffrorna kunde ha varit ännu större.

Matchbilden fortsatte i andraperioden där Lerum hade svårt att komma igenom Partilles försvar och mycket frustration resulterade i allt mer kamp och det smällde rejält i närkamperna. Partille behöll sitt vägvinnande spel från förstaperioden och gick upp till rättvisa 5-0. Matchen såg avgjord ut, men så hittade Julia Tjäder till slut en lucka när Lerum kontrade in 5-1 i slutet av perioden och ett litet hopp tändes i bortalaget.

Efter två svaga perioder så var det nog inte många som trodde Lerum skulle kunna rubba Partille i den sista perioden. Istället för att vika ner sig så klev Lerum ut som ett helt nytt lag i tredjeperioden. Efter bara 25 sekunder fick Lerum en straff som tyvärr missades och minuten efter stod Partilles målvakt för en otrolig räddning, Lerum kändes plötsligt heta och radade upp målchanser. Samtliga i Lerum var nu bra, men det sprakade lite extra kring Julia Tjäder denna eftermiddag. Två nya mål från henne gjorde att det plötsligt var 5-3 och match levde igen när Partille nu gick ordentligt på knäna. Sofia Brydolf reducerade sedan till 5-4 via en boll som domarna efter diskussion bedömde vara inne, efter att den först dömts i stolpen.

Under de avslutande fyra minuterna hände allt. Laura Ekman i Lerumsmålet stod först för en superräddning, men i situationen som följde så tilldömdes Partille ett straffslag som hemmalaget brände. Det hann bara gå några sekunder efter detta innan Lerum kvitterade genom Josefine Wollberg och 30 sekunder efter kvitteringen så tilldelades istället Lerum ett straffslag. Julia Tjäder var stensäker och fullbordade vändningen genom att kallt runda målvakten och lägga in 5-6. Lerum vann sedan bollen högt och Julia Tjäder satte också 5-7(sitt femte mål i matchen!) och Lerum hade via en magisk sistaperiod stått för en otrolig vändning.

En snudd på bragdartad vändning från våra damer som hänger på i toppen och laget står fortfarande på noll förluster efter fem omgångar.