Seger i seriefinalen

370
Foto: Christoffer Sturesson

Publiken i Lerums Arena fick se en händelserik seriefinal när FBC Lerum och Kumla IBK gjorde upp om serieledningen under lördagseftermiddagen.

Hemmapubliken njöt av förstaperioden där Lerum spelade riktigt bra och gav hemmaspelarna stående ovationer när de vandrade ut till pausvila. Lerum hade då visat upp sig från sin bästa sida med ett fint och snabbt passningsspel som gjorde att Kumla hade svårt att hänga med. William Ljungqvist inledde målskyttet genom att sätta 1-0 under en avvaktande Kumla utvisning. 2-0 gjorde Lerum i powerplay när Noah Johansson satte sitt första mål för kvällen efter att ha fått en fin passning från Joakim Fors. ”Special teams” funkade bra för Lerum denna eftermiddag, även boxplay där Fredrik Bäckman friställde Pontus Persson i slottet efter att ha vunnit tillbaka bollen starkt. Pontus gjorde inget misstag utan satte 3-0. Noah fullbordade sedan den fina förstaperioden när Joakim Fors återigen hittade honom med en fin passning och Lerum klev in till pausvila i ledning med 4-0.

I den andraperioden så hackade maskineriet dock rejält för Lerum när Kumla hittade rätt i sitt spel och började krypa närmre Lerum. Sakta men säkert jobbade man sig närmre och hade hunnit reducera tre gånger innan det var dags för ny pausvila med Lerumsledning 4-3.

I tredje tog Lerum ändå tag i taktpinnen på nytt och kunde gå ifrån genom Noah Johansson med sitt tredje mål och Erik Ström följde upp det med att sätta 6-3 i mitten av perioden. Kumla hann göra 6-4 med några minuter kvar och chansade med att ta ut målvakten för att komma ikapp. Istället kunde en hårt arbetande Markus Berntsson trycka in bollen i tom målbur och fastställa slutresultatet till 7-4.

En förstaperiod där Lerum visade upp hela sitt register och bländade hemmapubliken med ett mycket fint spel och sedan släppte man aldrig riktigt greppet. Lerum tog tre poäng och övertog serieledningen från Kumla!