Segertåget fortsätter

242
Foto: Christoffer Sturesson

Efter förra helgens fantastiska vändning mot Partille väntade en viktig match mot Guldheden i Lerums Arena. FBC:s damlag var dock denna dag skoningslösa och vann mycket komfortabelt med 11-4 (4-2, 7-0, 0-2) ivrigt påhejade av sina maskotar från föreningens F11-lag.

Det var ingen tvekan om Lerums taktik från matchstart – helplanspress och 100% energi från start. Det tog också bara 19 sekunder för Sofia Brydolf att göra 1-0 och ett par minuter därefter gjorde Julia Tjäder 2-0. De rödklädda surrade som ilskna bålgetingar runt Guldhedens spelare och mål och gav dem ingen ro. Trots det blev det Guldheden som fick reducera i powerplay i mitten på perioden och i periodens sista minuter hann firma Brydolf-Tjäder göra ett mål var med ett Guldhedenmål emellan och man gick ut till pausvila med 4-2-ledning och talande 17-4 i skottstatistik.

I den andra perioden lägger FBC in ytterligare en växel och visar upp ett alldeles strålande passningsspel och man bombarderar Guldhedens mål med skott. 23 skott hinner det bli och hela 7 mål i mellanakten. Josefine Wollberg hinner göra 3, Tjäder 2 samt Frida Zätterman och Tova Wilhelmsson ett vardera. Det är alldeles strålande innebandygodis som publiken får se.

I tredje perioden fortsätter matchbilden med ett FBC som drar ner på takten och är lite mindre noggranna i avsluten. Trots fortsatt stort övertag spelmässigt är det faktiskt Guldheden som gör periodens två mål och man nollar FBC bakåt.

Summeringen blir ändå att FBC Lerum denna säsong visar upp ett mycket tryggt och vägvinnande spel där man hela tiden väger alternativen bra och är mycket bättre på avslut. Detta kan bära långt under säsongen.

FBC:s F11-lag förgyllde dagen i Lerums Arena som maskotar till damlaget som bjöd upp lika mycket från sin sida. Visst är det föreningskänsla som skapas när hela damlaget får skriva autografer på golvet i arenan efter matchen och nya idoler och fans har skapats.

Nu väntar Lindome på söndag – en match man definitivt behöver ta tre poäng i för att fortsätta hänga med i tabelltoppen där man nu stoltserar högst upp – med ett jagande Zenith som har en match mindre spelad.

Målskyttar: Julia Tjäder 4, Josefine Wollberg 3, Sofia Brydolf 2, Frida Zätterman och Tova Wilhelmsson ett vardera.

Skottstatistik 56-14 (17-4, 23-4, 16-6)

Matchstatistik https://www.innebandy.se/statistik/sasong/37/serie/11721/match/523635