Sjätte raka för herrarna

247
Foto: Christoffer Sturesson

Nykomlingen IBK Kungälv kämpade, slet och hade en storspelande målvakt när de försökte sno med sig poäng från Lerum under lördagen. Lerum visade att man är otroligt stabila denna säsongen när man ändå vann mot Kungälv med 6-3.
– Det var inte mycket mer än 3 poäng, men det är dessa typer av matcher som också ska vinnas, sa Anton Olofsson efter matchen.

Lerum nådde aldrig riktigt upp i den nivån hemmapubliken är vana att se. Efter en ganska händelsefattig förstaperiod så hade Lerum med sig en 1-0 ledning in i pausvila efter att Pontus Persson spelat fram Christian Åhman i mitten av perioden.

Lerum försökte driva upp tempot och klev hårdare i sin press mot Kungälv vilket skapade problem för gästerna i period två. Gustav Bäckevall satte 2-0 i början av perioden, men en storspelande Kungälvmålvakt såg till att hålla gästerna kvar i matchen. I slutet av perioden kom så till slut 3-0, återigen var det Christian Åhman som kylig i sitt avslut. Kungälv hann reducera i periodens sista minut och matchen levde i allra hösta grad inför sista perioden.

Där satte Lerum högsta fart efter att ha gått ner på folk. Pontus Persson spelade fint fram William Ljungqvist bakom ryggen och William satte 4-1 när bara minuten var spelad. Strax därefter ökade Joel Ekström på till 5-1 när han mycket snyggt flippade in bollen och matchen kändes avgjord. Kungälv vek ändå inte ner sig utan reducerade omgående till 5-2 och fick sedan ett straffmål bortdömt strax därefter när straffskytten stod stilla och drog bollen bakåt(Antingen måste bollen eller spelaren röra sig framåt). Robin Pagoldh i Lerumsmålet fick stå för några fina räddningar innan Kungälv kröp ytterligare lite närmre när de reducerade till 5-3 med tre minuter kvar att spela. Det blev ändå aldrig riktigt oroligt utan Noah Johansson kunde avancera fram helt ostört och pricka in avgörande 6-3 till Lerum.

Anton Olofsson säger följande om lördagens seger.
– Gott med sjätte raka segern! Det var inte mycket mer än 3 poäng, men det är dessa typer av matcher som också ska vinnas. Det finns en hel del övrigt att önska, men som sagt är det 3 poäng och sjätte raka segern vilket är starkt. I det långa loppet behöver vi ha bättre prestationer än lördagens och det vet vi om. Blir skönt med en spelledigt vecka och ladda batterierna lite igen.