Damerna är ostoppbara!

262
Foto: Christoffer Sturesson

Under torsdagskvällen spelades en tidigarelagd match mot Burås IK för våra damer. En på förhand svår bortamatch och mycket riktigt blev det tajt, målsnålt och tuffa närkamper när Lerum säkrade tre nya poäng.

Lerum inledde matchen piggt och snurrade på bra i anfallszon där de satte Burås målvakt på prov tidigt. Lerum fick utdelning för sitt fina spel när Josefine Wollberg vände runt bakom kassen och tryckte in bollen köksvägen. Efter målet så hittade hemmalaget allt oftare rätt och skapade lika många farliga målchanser som Lerum, trots att Lerum hade klart mest boll. Burås kvitterade också rättvist och vid första pausvilan var ställningen 1-1.

Period två påminde väldigt mycket om förstaperioden. Lerum hade klart mest boll, men hade svårt att komma till de riktigt farliga målchanserna. Istället var det Burås som gång på gång stack upp och hade bud på mål via farliga kontringar.
Josefine Wollberg visade prov på ett fint dragskott när hon drog upp bollen i nättaket i mitten av perioden. Burås kvitterade dock omgående till 2-2 via en kontring där de var hetast på andrabollen framför Lerumsmålet. Stina Jansson gav sedan Lerum ledningen på nytt när hon prickade in ett frislag från ett bra läge. Burås fick återigen sista ordet i perioden när de rättvist kvitterade till 3-3 med ett mål som nästan var identiskt med 2-2 målet.

Lerum fick minst sagt en smakstart på tredjeperioden när Annie Dristig satte 3-4 efter bara 26 sekunder. Strax därefter fick Lerum chansen på straff, men Burås målvakt stod för en bra räddning. Tiden rullade på och Lerum hade under stora perioder bra koll på Burås som inte kändes lika vassa framåt. Ändock skulle det bli rafflande slutminuter när Burås plockade målvakten och chansade allt framåt. Lerums Emelie Andersson stod för en imponerande räddning med 20 sekunder kvar att spela och Lerum höll undan och vann trots att spelet inte stämde till 100 procent.

Nu väntar en helg där det är spelledigt innan det är dags för årets första derby när Floda IBK gästar Lerums Arena söndag 24/11 kl 16.00. Ett toppmöte ni inte får missa!