”Berra” inför Alingsås borta

414
Foto: Christoffer Sturesson

Imorgon lördag spelar herrarna E20-derby när de gästar IBK Alingsås i Stadsskogshallen. Vi har träffat Markus Berntsson för att höra hans tankar om sin första tid i FBC Lerums A-lag och hur han tror morgondagens match slutar.

Förra säsongen så anslöt Markus Berntsson från Ale till FBC Lerums USM, JAS & U-lag. Även denna säsongen var han tilltänkt att tillhöra U-laget, men efter att ha visat framfötterna under försäsongen så fick han chansen mot Nilsby borta i andra omgången och har efter det haft en självklar plats i laget.
– Det var jättekul såklart att bli uppflyttad. Jag hade det lite i tankarna, men jag tänkte mig kanske vid jul någon gång. När ”Balo”(Anton Olofsson) kom och berättade det så blev jag såklart väldigt glad över att få representera FBC Lerums A-lag.

Hade du vågat hoppas på detta när du anslöt för bara ett år sedan?
– Detta trodde jag verkligen inte. Jag kom under fjolåret och mitt första mål va ju att ta en plats i Lerums JAS och U-lag i division 3, så jag kunde inte se då att jag skulle ta plats i A-laget. Jag tänkte att frågan kanske skulle komma efter ungefär två år, men jag har Balo, ”Frazze”(Andreas Franzén) och alla spelare runt om att tacka. Dem gör så att det är utvecklande att komma till varje träning.

Hur var det då att få kliva in på den stora scenen och vad är det som skiljer mot nivåerna du spelat på tidigare?
– Otroligt roligt framförallt. Klart att man var nervös, men när väl matchen startade var det bara att köra på. Den största skillnaden var ju såklart tempot och de fysiska spelat. Allt gick mycket snabbare och det var mycket mer närkamper än vad man är van vid.

”Berra” gör på lördag sin sjätte match i A-lagströjan och har fått mycket beröm för sina insatser hittills, men han vill ännu mer med sitt spel.
– Det har gått helt okej. Jag vet att jag kan bättre och jag känner att jag börjar komma in i tempot mer och mer och det mesta har börjat falla på plats.

Herrarna var spellediga på grund av landslagsuppehåll förra veckan och är nu matchsugna på nytt.
– Det är skönt men ändå inte med spellediga helger, man vill alltid spela match. Vi har tränat på som vanligt och nött lite nya uppspel och spelat ihop oss ännu mer under de senaste veckorna.

IBK Alingsås har haft en ganska tuff start på säsongen och ”Berra” tror Lerum blir spelförande.
– Jag tror det blir en matchbild är vi äger mycket boll och Alingsås gnuggar mycket defensivt. Om vi är påkopplade och tar bra beslut med och utan boll så ska vi nog kunna gå vinnande ur med 3 friska pinnar. Svårt att tippa något resultat då det är derby, men tror på en vinst med 4-8 till oss.

Vi önskar ”Berra” och herrarna ett stort lycka till i morgondagens match. Vill ni se matchen så börjar den kl 14.00 i Stadsskogshallen.