Fyra FBC-spelare till SM

501

Första dagarna av 2020 avgörs distriktslags-SM, i Gävle, för ungdomar födda 2003. FBC Lerum kommer att vara representerade av fyra spelare. I pojkarnas lag är Fabian Lakander uttagen. Nelly Larsson, Ida Hawerman och Emma Brydolf kommer att representera Västsvenska IBFs tjejlag. Läs mer om SM och se spelschemat här.

Vi har tagit ett snack med ett par av spelarna om deras tankar inför SM.

Grattis till uttagningen till SM-laget. Hur känns det?
Emma Brydolf: Tack! Det känns jätteroligt att få vara med och representera Västsvenska i Gävle.
Fabian Lakander: Tack, det känns grymt kul att komma med i detta lag, ett stort mål sedan en tid tillbaka.

Hur har träningsupplägget med laget varit?
Emma: Vi har haft en del träningar sen förra hösten och nu det senaste har det blivit fler. Det har varit väldigt roligt och lärorikt att träna med duktiga spelare från andra klubbar.
Fabian: Det har varit flera stora grupper med mycket folk och sedan undan för undan har gruppen minskat. Uttagningen har pågått sedan förra hösten och antalet träningar har ökat nu det senaste med ett par träningar i månaden.

Hur har det varit att träna ihop med de spelare som man annars ställs mot på plan?
Fabian: Det är kul att träna med killar som brukar vara tuffa motståndare och många av dem känner jag sedan innan från andra innebandyevent som till exempel Ängelholm Outdoor, Youth Camp med mera. Vad har du hittills tagit med dig från detta? Att alltid ge 100%, vara fokuserad och ha kul.

Har ni spelat några träningsmatcher? Hur har det gått?
Fabian: Vi har än så länge spelar två matcher, en träningsmatch mot Halland med breddtrupp där det slutade med vinst och nu i måndags mötte vi mitt eget lag, Lerum div3 där vi tyvärr förlora.

Någon i laget som har imponerat mycket på dig?
Fabian: Svårt att nämna en spelare då vi har en stor bredd av duktiga spelare från olika klubbar, jag tror även att det kommer vara vår styrka uppe i Gävle.

Hur ser uppladdningen till SM ut?
Emma: Vi kommer träna ihop och även spela träningsmatcher mot Halland och Skåne.
Fabian: Personligen kommer jag att fortsätta träna som jag gjort och finslipa detaljer med coach Frazze (Andreas Franzén red. anm.). Laget kommer att ha ett flertal träningar och även en miniturnering mot Halland och Skåne 30/11.

I Gävle: Vilka motståndare i gruppen respektive hela turneringen tror ni blir tuffast?
Emma: I vår grupp har vi Västerbotten, Dalarna och Västergötland. Jag vet inte så mycket om de lagen men jag tror det blir tre tuffa matcher.
Fabian: Jag har inte så bra koll på lagen i vår grupp men tror vi har goda chanser i gruppen. Tre starka lag skulle jag säga är Stockholm, Östergötland och Skåne.

Vad är målsättningen för turneringen? Vad har du själv för målsättningar?
Emma:Vårt mål är att gå långt i SM. Mina målsättningar är att bidra till ett fartfyllt spel och positiv energi. Självklart att ha roligt också!
Fabian: Målsättningen med turneringen är givetvis att gå hela vägen och ta guld, vilka också är min personlig målsättning.