Big Red Machine – åttonde raka

376
Foto: Christoffer Sturesson

Sviten är fortfarande obruten – FBC Lerums herrar tog sin åttonde raka seger när Skövde utklassades med 18-5 (6-1, 4-2, 8-2). Efter stundtals otroligt underhållande spel och inte minst en matchstart med 6 snabba mål under första periodens första halva detroniserades västgötalaget bit för bit.

Faktum är att Lerum denna eftermiddag fick moderera med sitt lag och begränsa manskapet eftersom delar av truppen samtidigt spelade juniorallsvensk bortamatch mot Fagerhult Habo/Mullsjö. Detta innebar att inget av lagen egentligen var fullt slagkraftiga men ändå lyckas båda lagen vinna – JASlaget med 8-7.

Frågan är när FBC Lerums herrar senast presterat ett så vägvinnande, kreativt och svårstoppat spel – om ens någon gång sen FBC Lerum grundades 2008?

Matchen startade alltså med 6 snabba FBC-mål innan 12 minuter gått av första. Därefter tog Skövde timeout och lyckades reducera till 6-1 innan perioden tog slut.

Andra perioden var lite jämnare – målmässigt i alla fall. Skövde reducerade i powerplay men sen gasade FBC iväg till 9-2 på några minuter. Skövde reducerade ytterligare en gång på powerplay men utvisade Martin Roos ökade på till 10-3 innan perioden var slut.

Tredje perioden började som första – ett FBC snurrade rejält med Skövde och på bara tre minuter hade nätet rasslat hela 4 gånger. Ett par minuters oskärpa tillät Skövde att göra två mål i mitten av perioden men sen lades ytterligare en växel in av hemmalaget och de rödklädda fyllde på med fyra mål till innan slutsignalen och slutresultatet 18-5 var ett faktum. Skottstatistiken 45-16 talar också sitt tydliga språk – det var ett lag på plan.

Stor poängkund i matchen var Joel Ekström som var inblandad i 8 av målen (2 mål och 6 ass). Nästan lika effektiva var Fredrik Bäckman och Noah Johansson med 6 resp 5 poäng.

Lerumspubliken börjar bli lite bortskämda men fortfarande finns det massor av plats i Arenan för publiken som missar detta gäng leka innebandy på ett fantastiskt roligt sätt. De flesta av målen slås de facto in i öppen bur efter öppnande diagonalpassningar.

Nu väntar tabellfyran Hagfors borta kommande helg innan det är dags för kommunderby igen, det var våren 2018 vi såg det senast och då i Rydsberg. Nu är det två lag i varsin del av tabellen men i ett derby vet vi att det är många andra faktorer som spelar in. Vi och laget hoppas att Arenan fylls den 8 december – det är det här laget värt!

Tack för underhållningen!

Matchstatistik