”Steff” tror på ett målrikt derbymöte

155
Foto: Christoffer Sturesson

Äntligen är det dags för årets första derby när serieledande Lerum drabbar samman med tredjeplacerade Floda i Lerums Arena. Två lag med ambitioner om att nå allsvenskt kval, så det lär bjudas på bra och känslofylld innebandy under söndagen.

Stephanie Borg Nilsson har hunnit med att spela flera derbyn under sin tid i FBC Lerums damlag och ser fram emot säsongens första derbymatch.
– Det ska bli riktigt roligt! Hoppas på en intensiv match med mycket fysiskt spel.

Du har varit med och vunnit derbyn stort, förlorar derbyn stort och allt däremellan. Vad talar för FBC-seger i detta derbyt?
– Vi kommer med ett gott självförtroende i ryggen som kommer få oss att spela ett disciplinerat försvar och ett fantasifullt anfallsspel. Vi har i flera matcher visat att vi krigar till matchen är slut vilket också kommer bli viktigt då det här derbyt inte kommer vara avgjort för än slutsignalen gått i arenan.

Floda har en riktigt vass offensiv denna säsongen, hur ska du som back agera på söndag för att stoppa deras forwards?
– Jag gillar att styra och ställa mina medspelare mycket, framför allt i försvaret, detta kommer bli viktigt då vi måste ligga tight och jobba tillsammans för att hålla dem ute. Det gäller också att visa vem som är störst och starkast, och just detta längtar jag efter att få gå in och visa.

Ni kommer från några tighta segrar mot Lindome och Burås, vad är er styrka denna säsongen?
– Vi är ett kollektiv som verkligen kämpar till matchen är slut. Trots att vi legat under matcher eller spelat onödigt jämnt mot vissa motståndare så har vi ändå känt oss trygga som lag. Det gäller att vilja vinna varje match och inte vara rädda för att förlora. Just denna mentalitet tror jag rutinen vi fått in i laget bidragit mycket med.

För din egen del så här långt, hur känns det och vad bidrar du med till laget denna säsongen?
– Känns helt okej, har väl gjort en stabil inledning på säsongen. Jag skulle egentligen vilja lyfta mig både ett och två kliv för att vara nöjd. Jag bidrar nog mycket med ett lugn och trygghet både på och utanför planen.

Hur slutat matchen och varför ska man som åskådare ta sig till Lerums Arena?
– Det kommer bli en jämn, spännande och intensiv match som kommer bjuda publiken på mycket mål. Vi drar längsta strået och vinner med 7-6.

Vi önskar ”Steff” och övriga i damlaget ett stort lycka till i dagens derbymatch och hoppas att många FBC:are sluter upp och hejar fram damerna till viktiga poäng!