Rafflande derbyseger!

387
Foto: Christoffer Sturesson

Det på förhand efterlängtade derbyt mellan FBC Lerum och Floda IBK blev precis så rafflande som man kunde förvänta sig när två topplag i div 1 skulle mötas. FBC Lerum ryck i början av andra perioden avgjorde och det blev till slut 7-6 (2-2, 3-1, 2-3).

FBC Lerum startade målskyttet när Annie Dristig petade in en passning av Julia Tjäder i tredje minuten. Floda vände på det hela under endast 4! sekunder när man först kvitterade 1-1 efter 5.10 och sen gör Jasmine Hallberg 1-2 i stort sett direkt på tekningen som följde 1-1. Lerum studsade dock tillbaka i 12:e då Josefine Wollberg gavs det lilla utrymmet hon behöver och hennes bössa prickade 2-2.

I början av andra stack då Lerum iväg genom att Sofia Brydolf först frispelades av Sara Ljunggren och hennes dragskott hittade nedre bortre hörnet till 3-2 efter 8.12. En minut därefter var det Julia Tjäder som fick assist av Mathilda Johansson till 4-2 och ytterligare en minut därefter var det ombytta roller när Mathilda målade. Nu var Floda i brygga och man tog timeout. Om det var den som gav resultat kan man inte veta men Emma Lundblads giftiga skott resulterade i reducering 5-3. Innan perioden var slut fick FBC möjlighet att spela powerplay som var resultatlöst.

Floda skapade riktig nerv i matchen när Hanna Idborg reducerade till 5-4 efter lite slarv i hemmaförsvaret, tid 2.02. Sofia Brydolf gjorde sitt andra mål vid en lite stökig situation framför mål när hon stötte in 6-4 efter 4.33. Lerum fick det viktiga tvåmålsavståndet och hade hyfsat bra kontroll på händelserna när sen Brydolf fyllde på med sitt tredje mål, 14.42. Var det spiken i kistan? Nejdå, i innebandy går det ruggigt fort och Flodas Therese Sundby reducerade till 7-5 13 sekunder därefter. FBC Lerum fick sen en demokratiskt en utvisning också efter 17.18 som Floda utnyttjade till att skapa den rafflande stämningen i Lerums Arena. Nu tog man ut målvakten och satsade precis allt framåt. Lerum lyckades värja sig och täcka undan de flesta skotten och resten norpade Lerums duktiga målvakt Laura Ekman.

I tredje perioden har lagen många fina chanser och Lerum kunde med lite flyt dödat matchen tidigare men i Flodas mål stod också duktiga fd FBC-målvakten Nova Vlasak.

På det stora hela en otroligt underhållande och spännande match som ramades in av bortemot 400 åskådare i Lerums Arena och massor av tjejer från FBCs tjejlag.

”Tre poäng ville vi ha och det var grymt. Stundtals spelar vi riktigt bra både bakåt och framåt. Sen är det små detaljer som händer som ger Floda mål men det är inga turmål. Vi skulle stängt matchen vid 5-2 och de lägen vi fick där. Laura gör några avgörande räddningar men försvaret styr bort skyttarna oxå. Laget ska all kred idag. Det är riktigt kul att få tillbaka systrarna Johansson (Mathilda och Josefine) som varit skadade fyra veckor. Sen är ju Julle en mycket bra spelare. Även Sara Ljunggren gör en bra match – ja, hela laget tycker jag gör det grymt. Laget före jaget!”, kommenterade en mycket nöjd coach Peter ”Hugo” Hugosson efter matchen.

Skottstatistik: 7-6, 10-11, 10-10

FBC Lerum vinner derbyt med 7-6(2-2,3-1,2-3)

Publicerat av Sportfoto – Christoffer Sturesson Söndag 24 november 2019