Sistaminuten mål gav ny seger

230
Foto: Christoffer Sturesson

Efter en månads uppehåll var det återigen dags för vårt HJ-JAS att försöka ta tre ny poäng när man begav sig till Mullsjö för att möta kombinationslaget Mullsjö/Fagerhult.

Det var alltså en månad sedan man mötte Vara/Lidköping och ett långt uppehåll med andra ord för denna serien.
– Väldigt roligt med match igen, tråkigt när det blir så långa uppehåll! Vi visste innan att det skulle bli en tuff match och jag tycker alla kom dit med helt rätt inställning, säger Gustav Bolander.

Då matchen sammanföll samtidig som A-lagets match så hade man en hel del avbräck plus sjukdomar och kom till spel med 11 utespelare.
– Självklart påverkar det, men här visar vi på hur stor vår bredd är och vilken styrka vårt lag besitter.

Det var hemmalaget som vann period ett med 2-1, men efter två spelade så var ställningen 4-4.
– Första perioden var ganska stökig, vi slarvar en del & de får några onödiga lägen. Tapper gör en fin straffräddning vilket var mentalt viktigt för alla! Kändes som vårt spel inte riktigt kom upp i nivå men vi sliter hårt defensivt.

Tredje blev desto svängigare. Arvid Claesson gjorde 5-4 för hemmalaget innan Lerum tre gånger om hittade nätet och hade en 5-7 ledning. Mer dramatiskt blev det när hemmalaget gick upp till 7-7 i spel sex mot fem innan Elias Fishcer blev matchhjälte med sitt 7-8 mål, 25 sekunder från slutet. Värt att tillägga att målet kom 25 sekunder efter Fagerhult/Mullsjös kvittering.
– I tredje tycker jag vi spelar bättre & hittar en del fina kombinationer. De tar ledningen efter 4 minuter, men sen får vi lite islossning och går upp till 5-7. Då får vi återigen en liten dipp och släpper onödigt tillbaka dem in i matchen till 7-7. En tuff situation men då visar vi vilken oerhörd mental styrka vi besitter, Fischer trycker dit en till på kontring med 25 sekunder kvar och vi tar med 3 fina poäng hem till Lerum.

Om två helger är det dags igen – då på hemmaplan i Rydsbergshallen när Fristad/Rydboholm kommer på besök.
– Det blir kul! Vet inte så mycket om dem, men så länge vi står för en bra prestation så tror jag vi förlänger vår vinst-streak och tar tre poäng!

Matchfakta