Nionde raka och nu väntar derby!

441
Fotograf: Christoffer Sturesson

När FBC:s herrlag gjorde sin tredje värmlandsresa för hösten mot ytterligare ett topplag från de trakterna, Hagfors, blev det till slut den nionde raka segern med 9-5 efter framförallt 30 starka, första minutrar.

FBC åkte norrut med en trupp där 5-6 spelare saknades pga skada eller sjukdom. Ett styrkebesked som präglar årets FBC som även förra matchen fick nöja sig med delar av truppen – då pga krock med JAS-match.

Det dröjde till 13:e minuten innan Noah Johansson kunde ge FBC ledningen och ett par minuter därefter fyllde Jocke Fors på med 0-2 vilket blev pausresultat.

De nästkommande 10 minutrarna i andra perioden dödade i stort sett matchen. Två snabba mål i periodinledningen genom Joel Ekström och Robin Strömberg följdes av ytterligare två mål innan halva perioden gått. Bl a fick debuterande Ludvig Gustafsson, ytterligare en av klubbens lovande unga spelare, göra sitt första div 1-mål och sen satte Fredrik Bäckman 0-6. Hagfors fick reducera i powerplay sen efter 18 minuter.

Men det blev ändå darrigt när Hagfors under första fem minuterna av tredje tilläts göra 3 mål och helt plötsligt var det match. Joel Ekström kontrade in 4-7 och bortalaget fick lite andningspaus men inte så länge. Hagfors fick nämligen straff bara 10 sekunder efter Joels mål men Viktor Wedlin i FBC-målet lästa rutinerat zorrostraffen.

Efter att Hagfors ändå kommit närmare igen med sitt 5-7-mål – som var väldigt likt ytterligare ett par av Hagfors mål – så tog Anton Olofsson timeout för att inte det skulle bli mer spännande än två måls skillnad.

När Oscar Johansson gjorde en coast to coast och till sist serverade Martin Roos öppen bur till 5-8 var det spiken i kistan och Pontus Persson kunde göra FBCs sista mål i öppen kasse till 5-9.

Bortsett från tredje perioden 10 första minuter så har FBC full koll men i innebandy kan det gå fort så det gäller att inte ge motståndarna det minsta lilla utrymme.

I och med Ludvig Gustafssons debut idag har FBC Lerum gett 12!!! unga spelare födda 2001-2002 speltid och samtliga har gjort fantastiska insatser och om de inte redan har en plats i ordinarie startuppställning så utmanar de om dem.

Nu väntar derbyt mot Floda kommande söndag kl 16 i Lerums Arena och de flesta i Lerum har inte spelat något flodaderby tidigare – det kan bli en tight fight!

” Jag tycker vi gör 30 bra minuter, sedan går vi ner oss i tempo följt av att domarna tappar matchen lite vilket gör att vi tappar ännu mer fokus. Men det är trots allt gott med 3 poäng”, kommenterade coach Anton Olofsson efter matchen.