Tuff smäll mot Stenungsund

201
Foto: Christoffer Sturesson

I helgen väntade en lurig bortamatch mot Stenungsund för FBC Lerums damer. Tränare Peter Hugosson varnade inför matchen att det gällde för Lerum att vara på tårna, men Stenungsund överraskade och slog serieledande Lerum.

Stenungsund hade stor respekt för Lerum i matchinledningen och gästerna tilläts spela runt bollen mot en tight Stenungsundsbox. Lerum i sin tur hade svårt att förvalta bollinnehavet till heta målchanser mot det hårt arbetande hemmalaget. I mitten av perioden fick Stenungsund chansen i powerplay, men Lerum redde ut boxplayspelet och inga mål föll i den inledande perioden.

I andraperioden fortsatte Lerum föra spelet, men Stenungsunds omställningar blev allt farligare och i mitten av perioden så stod hemmalaget för två snabba mål genom Emma Holmberg. Efter målen så jämnades matchbilden ut och det var hemmaledning för Stenungsund med 2-0 inför den avslutande perioden.

I tredjeperioden så drabbades Lerum av en tidig utvisning och denna gången utnyttjade hemmalaget chansen när de satte 3-0 drygt två minuter in i perioden. Bara 22 sekunder senare så ökade också Stenungsund på till 4-0 och en tuff uppgift väntade att försöka vända matchen.

Lerum låg på och försökte få hål på hemmalaget utan resultat innan en time out i mitten av perioden gav utdelning när Sofia Brydolf kort därefter satte reduceringen till 4-1. Skulle Lerum orka med en ny mirakulös vändning? Lerum försökte, men Steungsund höll undan och kunde göra två mål till under slutminuten vilket innebar hemmaseger med 6-1(0-0,1-0,5-1).

Ett tufft bakslag efter den härliga derbysegern, men nu på söndag väntar IBK Kungälv på hemmaplan i Arenan kl 18.30 och då kan vi förvänta oss ett revanschsuget FBC!