Äntligen ny hemmamatch för HJ-JAS!

172
Foto: Christoffer Sturesson

13 oktober var senast när ni fick se vårt HJ-JAS spela på hemmaplan i Rydsbergshallen. Imorgon lördag är det dags igen när Rydboholm/Fristad kommer på besök.

Sedan 19-2 vinsten mot Borås har man avverkat två bortamatcher där man senast slog Fagerhult/Mullsjö med 7-8 på bortaplan i en dramatisk historia.
– Återigen visar vi bredd och styrka. Många lag hade nog lagt sig ner och varit nöjda med en poäng efter den sena 7-7 kvitteringen som de gör, men tycker det säger mycket om oss i år när vi istället kör på med 30 sekunder kvar och går för det sista målet, säger tränare Rasmus Larsson.

Rydboholm/Fristad är på pappret ett klart svagare motstånd än vad Fagerhult/Mullsjö var, men kommer senast från en derbyvinst mot Borås.
– Oavsett lag på andra sidan ska jobbet alltid göras. Vi behöver hitta en bra prestation över 60 minuter för att få med oss en härlig känsla inför nästa helgs seriefinal. Även om alla pratar om oss som favoriter så ska vi fortsätta vara ödmjuka inför uppgiften då det hårda jobbet bakom kommer ligga grund till framgångarna.

Inte helt otänkbart är att vi kommer få se det rödklädda hemmalaget med en hel del boll, vilket man numera är vana, framförallt i Rydsbergshallen.
– Det gäller ju att vi sätter upp tempot, då vi räknar med att föra mycket av spelet. Våra gäster kommer nog försöka göra det motsatta och då gäller det att vi inte faller in i det. Höjer vi bolltempot, har tålamod och bra fart på fötterna så borde vi kunna bjuda publiken på mål och ett par fina kombinationer.

Någon spelare som borde lyftas inför matchen?
– Det ska bli skoj att se de med lite färre JAS-matcher hittills, t.ex. Noah Johansson och Edwin Jonsson som borde vara spelsugna. Jonsson som även kommer testas i en ny position vilket blir spännande och se vilket utfall vi kan få. Sixten Ljungklint Ekman kommer göra sin andra JAS-match och har en spelstil som är ganska sevärd.

Ni ser JAS-killarna imorgon i Rydsbergshallen med matchstart kl 14.00, varmt välkomna!