Hett derby där FBC ryckte i sista

391
Foto: Christoffer Sturesson

Halvvägs in i det första derbyt i arenan var det helt jämnt målmässigt mellan kommunens bägge herrlag. Matcherna har ju varit mycket jämna under de säsonger de spelats – skulle det bli detsamma denna gång? Nope, FBC ryckte i sista perioden som man vann med 7-2 och slutresultatet blev 12-5.

Noah Johansson blev första FBC-målskytt i tredje minuten men slarv i Lerumsförsvaret bjöd Flodas Fåhreus på fritt drömläge och vi hade 1-1 efter 3.26. Fredrik Bäckman ger FBC ledningen igen på pass från Pontus Persson efter 7 minuter. Sedan vänder Floda på steken i två raka powerplay där Lerum släpper lite väl enkelt och det är underläge 2-3 inför periodvilan, detta har inte hänt sen seriepremiären. Vi ser tre utvisningar som båda lagen ifrågasatte och här börjar den heta stämningen skapas som sedan präglar hela matchen.

FBC:s första mål i andra är en riktig delikatess – Oscar Johansson gör en soloräd och trycker upp 3-3 med ett snärtigt handledsskott som målvakten knappt hinner se, tid 36 sekunder.Några minuter senare får FBC spela powerplay och efter en minut rullar man snyggt upp Floda och William Ljungqvist kan dra in 4-3, en ledning som sen inte Lerum lämnar ifrån sig. I 15:e minuten siktar Robin Strömberg in sig med sig skarpa dragskott från halva plan och framför mål står Pontus Persson och styr in skottet med en nätt toucch till 5-3. Lerum får avsluta perioden i numerärt underläge och även påbörja den tredje med en man mindre.

Floda känner fortfarande att man har närkontakt och börjar målskyttet i tredje med 5-4-målet i början av tredje minuten.

Därefter har Lerum en riktigt produktiv period när målskyttet lossnar. 5.27, 5.54, 12.56, 13.24, 15.49, 19.16 och 19.49 får den stora arenapubliken se en riktigt publikfriande innebandy och snygga mål. Floda sticker emellan med 9-5 i slutet av 15:e minuten.

Efter 40 minuters spel med ett dominerande men något ineffektivt FBC och ett Floda som aldrig gav upp släppte det i tredje och Lerum vinner rättvist. Extra roligt är att ytterligare en 02:a fick noteras i matchprotokollet när Jesper Hallqvist både fick göra mål och assa i sista minuten. Lerum har nu ett helt knippe av unga talanger som inte bara tagit plats utan även gör poäng.

Matchprotokoll

Lerum vinner årets första herrderby med 12-5 efter ett ryck i sistaperioden.

Publicerat av Sportfoto – Christoffer Sturesson Söndag 8 december 2019