Snopen suddenförlust för damerna

303
Foto: Christoffer Sturesson

Efter förra helgens dipp i Lerums fina svit då Stenungsund chockade med en 6-1-seger på hemmaplan så var Lerum hemma i Arenan igen där man förhoppningsvis hade en go känsla efter derbysegern. Stundtals var Lerum starka men ett piggt Kungälv fick bonuspoängen efter sitt avgörande 4-5 i sudden death.

Kungälv chockstartar med en kontring redan efter 35 – Kungälvs bästa spelare Evelina Premberg får till en pärla i krysset till 0-1.

Perioden blir jämn och skotten 7-8 talar sitt tydliga språk. Lerum studsar tillbaka efter 7 minuter då Sofia Brydolf mycket kontrollerat placerar in ett hårt dragskott i bortre krysset. Lerum har det mesta bollinnehavet men Kungälv är giftiga i sina attacker. Ett antal gånger blir det huggsexa om bollen framför båda målen.

I andra perioden lyfter FBC spelet och får lite bättre kontroll och Sara Ljunggrens skott styrs lite turligt in via Frida Zättermans ben och det är 2-1 efter 3.30. Kungälv kvitterar sen i tolfte med ett långskott som Emelie Andersson inte såg ut att se, 2-2. Lerums skyttedrottning Julia Tjäder replikerar snabbt och med ett distinkt skott gör hon 3-2 efter 13.06. Lerum vinner skotten i perioden med 6-5 och är det något starkare laget och går in paus med uddamålsledning men Kungälv är definitivt bättre än den tabellplacering man har.

I tredje perioden visar Premberg sin högerbössa igen och kvitterar till 3-3 6.24 in i perioden. Assisten får hon av Julia Johnsson och ett par minuter senare är det ombytta roller och Kungälv har vänt till 3-4-ledning. Det blir en härlig sistaperiod med massor av chanser åt båda hållen och till slut kvitterar FBC klart rättvist till 4-4 när Mathilda Johansson kontrar och serverar Sofia Brydolf öppet mål på bortre stolpen där hon backhandar in bollen . Då står uret på 15.58 och det blir sista målet under ordinarie matchtid.

Det saknas definitivt inte chanser för FBC att peta in segermålet i sudden men till sist blir det ett slumpmål som avgör fighten. Ett chansskott från långt håll tar på en lerumsfot och bollen går i en hög båge bakom Emelie Andersson i målet som inte ser bollbanan – ridå ner och Kungälvsglädje för extrapoängen.

Nu är Lerum delad etta i serien med 25 poäng tillsammans med Pixbo som har bättre målskillnad. Då har Lerum en match mer spelad och under kvalstrecket jagar främst Floda (22 p) och Partille (22 p).

Nu väntar tabellfemman Zenith kommande helg den 14:e på bortaplan. Zenith vill säkerligen hänga på toppkvartetten och det lär bli en nagelbitare. Förhoppningsvis hittar Lerum tillbaka till svitformen innan jul- och nyårsvila väntar.

Matchstatistik

IBK Kungälv vinner i förläning med 4-5.

Publicerat av Sportfoto – Christoffer Sturesson Söndag 8 december 2019