FBC släpper spelare

1094
Foto: Christoffer Sturesson

FBC Lerum släpper sin spelare Edwin Jonsson som anslöt till FBC Lerum inför denna säsongen. Det har inte blivit den speltid och utveckling som både FBC och Edwin själv velat.
– Det är väldigt tråkigt att ”Edde” har bestämt sig för att gå vidare, han har otroligt mycket innebandy i sig som vi eller framförallt jag inte lyckats få ut av honom på plan, säger Anton Olofsson om att Edwin lämnar FBC Lerum.


Huvudtränare Anton Olofsson utvecklar
– Jag har inte lyckats få ut hans potential på plan under denna här tiden som han varit hos oss. Givetvis hade jag velat fortsätta jobba vidare för att få ut det mesta av honom hos oss, men samtidigt får jag respektera Eddes beslut att söka sig vidare för att kunna få mer speltid på en motiverande nivå för honom själv. Jag önskar honom all lycka till och hoppas att våra vägar kan korsas i framtiden igen istället.

Detta innebär att Edwin blir den andra spelaren att lämna FBC Lerum denna säsongen efter att Anton Sjölund Jurrado lämnade tidigare i höstas. Då laget dessutom har tre spelare borta med långtidsskador så börjar man undra om truppen ser tunn ut?
– Givetvis är inte situationen optimal. Erik bröt foten och förväntas vara borta 6-8 veckor. Simon Bjerthin hoppas vi kunna ha tillbaka i februari, men vi vet ingen närmare prognos förrän han kan börja löpa igen och då se hur knät reagerar. Christian Åhmans status är fortfarande oklar, men vi hoppas och tror att han tillbaka i januari/februari.

Utöver de ovan så har unge William Ljungqvist en återkommande skada som han inte blir kvitt.
– William har dragits med skadeproblem hela hösten och nu har det brustit igen, så vi räknar inte med honom heller förrän i januari/februari.

Hur hanterar ni de stora avbräck som ni nu har med fyra spelare på skadelistan och två spelare som lämnat?
– Precis som du nämner så är det det tunga avbräck och vi håller givetvis ögonen öppna och hoppas kunna hitta lite lösningar, men som alla vet så är det otroligt svårt att plocka in spelare utifrån den här tiden på säsongen som håller en tillräckligt hög kvalité. Vi har även otroligt många killar underifrån att plocka upp som vi gjort hittills under hösten och dem har verkligen visat att dem klarar av spel i division ett med bravur, men samtidigt kan vi inte riskera att tömma U-truppen på spelare… så det blir lite trixigt att pussla ihop det, men det ska nog gå bra.

Denna veckan har herrarna speluppehåll innan man nästa helg reser till Karlstad för bortamöte med Skoghalls IBK, det enda laget man förlorat mot denna säsongen och säkerligen gärna vill ha revansch på!